'Bedst i test' og testvinder cykelhjelme

Vi har både børne- og voksenhjelme i vores sortiment som har vundet TÆNK's meget anerkendte tests af cykelhjelme. I disse tests bliver hjelmene vurderet ud fra en række parametre af eksperter på området, så at en hjelm har vundet sådan en pris er virkelig en god indikator på, at du får meget for pengene. Du kan se alle de test-vindende cykelhjelme her.

*Vi gør opmærksom på at alle hjelme der bliver solgt på eCykelhjelm.dk er nøje udvalgt med henblik på at kunne sælge de sikreste hjelme på markedet. 

Når du køber en cykelhjelm, så kan det være en god idé at lede efter en der er blevet testet. Det kan fx være i en avis, et blad eller lign., hvor de en gang i mellem tester cykelhjelme. Du kan selvfølgelig ikke være sikker på kvaliteten af cykelhjelmen af den grund, men hvis den er blevet kåret "Bedst i test", så er chancen alt andet lige større for, at det er en god hjelm, frem for hvis den slet ikke er blevet testet.

Typisk tester man dog kun nogle få af de mest populære hjelme på tværs af modeller og mærker, og dermed bliver resultatet ofte begrænset til at kunne sige noget om hvilken af fx 5 hjelme der er den bedste ud fra testens parametre. Og når du nu ved at der er mange hundrede hjelme i udvalget hos vores samarbejdspartner Cykelpartner.dk så er det heller ikke svært at regne ud, at der er et stor del af hjelmene som dem der har lavet testen på forhånd har sorteret - måske med god grund, eller måske bare fordi nogle skulle skilles fra.

Vi anbefaler altså derfor at du ser kritisk på disse tests, og ikke bare vælger en cykelhjelm fordi den har mærket "Bedst i test" fra et enkelt medie. Der kan være mere til historien end det. Generelt anbefaler vi altid at du tager udgangspunkt i dine egne erfaringer. Hvis du har haft gode erfaringer med en hjelm fra fx Abus, så ville det da være oplagt at vælge det mærke igen, også selvom den ikke har været med i en test.

Hvorfor kigge efter 'bedst i test'-cykelhjelme?

En cykelhjelm er ekstremt afgørende for, hvordan du slipper fra en eventuelt ulykke i trafikken. Derfor er det vigtigt at cykelhjelmen er af høj kvalitet, så den beskytter dig bedst muligt. Samtidig skal prisen også være til at betale, da en cykelhjelm faktisk ikke er nogen lille investering.

Derfor bliver der løbende lavet nogle cykelhjelm tests, for at konkludere noget om forskellen mellem pris og kvalitet på de cykelhjelme der er på markedet i Danmark. Når det så er sagt, så køb af cykelhjelm ikke et område i din økonomi hvor du bør spare, da den altså kan vise sig at komme til at redde dit liv.

Det er altså en rigtig god idé at tage udgangspunkt i en cykelhjelm test når du starter med at undersøge markedet for cykelhjelme. En sådan test kan hjælpe dig med at få indblik i, hvilke valg du står over for at skulle træffe i forbindelse med dit køb af ny cykelhjelm.

Tag udgangspunkt i en cykelhjelm test

Når du skal ud og købe ny cykelhjelm kan det være værdifuldt for dig at tage udgangspunkt i en cykelhjelm test, som kan give dig et indblik i, hvilke muligheder du har. Disse ’bedst i test’-modeller er nemlig ofte dem, hvor der er den mest fair sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Vi holder løbende øje med hvilke cykelhjelme som bliver kåret ’bedst i test’ rundt omkring på internettet, og sørger naturligvis i den sammenhæng for, at have et stort udvalg af disse modeller på lager her i webshoppen.

Der er vigtigt for os at understrege, at når vi refererer til ’bedst i test’-vindere fra eksterne medier rundt omkring på internettet eller i trykte medier, så er det et udtryk for den pågældende anmelders holdning. Vi vil fra tid til anden også udføre vores egne tests, og i disse tilfælde kan vi naturligvis altid stå inde for de modeller der bliver kåret bedst i test.

Når man køber en ny cykelhjelm vil langt de fleste først og fremmest gå efter den bedste pasform til hovedet. Og det er selvfølgelig vigtigt, at hjelmen passer, for ellers beskytter hjelmen ikke det, den er købt til. Passer hjelmen ikke ordentligt, så falder den af ved et styrt og hjælper på den måde altså ingenting i forhold til dit kranium og hjerne.

En cykelhjelm bedst i test er altid en hjelm, der er godkendt af den europæiske standard for cykelhjelme –CE-certifikatet med nummeret EN 1078. Og de fleste officielle tests af cykelhjelm test fra myndighederne, der bliver solgt i butikkerne herhjemme, viser da også, at så godt som alle består sikkerhedstesten, men der er forskel på, hvor godt de klarer sig. For dig som forbruger og kommende køber af en ny cykelhjelm er det derfor en god ide at tjekke hos for eksempel hos Forbrugerrådet TÆNK og Rådet for Sikker Trafik eller andre seriøse kilder for at læse om deres tests af hjelmene.

En cykelhjelm test er din guide til større sikkerhed

Når en cykelhjelm testes i forhold til sikkerhed ser eksperterne allerførst på, hvor godt og fast hjelmen sidder på hovedet, for det er nemlig meget vigtigt i forhold til et styrt og et stød mod et hårdt underlag som for eksempel asfalt eller en kantsten. De fleste hjelme i dag har bløde skumpuder, man kan sætte i hjelmen for at få den helt rigtige pasform. Det gør det mere behageligt at bære hjelmen, men det hjælper også i forhold til et styrt, hvor hjelmen jo skal blive på hovedet, når den rammer den hårde asfalt.

Inden du går på nettet for at finde en ny cykelhjelm, skal du måle omkredsen af dit hoved et par centimeter over øjebrynene. Sidst men ikke mindst er det bedst at lave din egen test med størrelserne på hjelmen hos en cykelhandler, inden du eventuelt køber den over nettet. De indvendige skumpuder kan finindstille pasformen, men hjelmens omkreds skal være tæt på dit hoveds form.

En cykelhjelm bedst i test er bedst for dit helbred

Myndigheder over hele verden tester cykelhjelme, og de giver alle mere eller mindre de samme resultater. De bedste hjelme har den stærkeste skal samtidig med, at hjelmen er bygget på sådan en måde, at et eventuelt hårdt slag absorberes ned i asfalten i stedet for ind i hjernen.

Med den nyeste teknologi har mange af de nyeste hjelme netop denne indbyggede funktion. Hjelmen skal sidde tæt og remmene skal kunne holde til at få voldsomme ryk ved et styrt. Remmene er vigtige for sikkerheden både i forhold til styrken, men også at remmene har de bedst mulige indstillinger for stramme eller løsne hjelmen.

Husk i øvrigt også, at din hjelm skal kasseres, hvis den har fået et hårdt stød. Blot en lille revne, som du ikke kan se med det blotte øje, kan have ødelagt beskyttelsesfunktionen, og derfor er den værdiløs efter et styrt.  I Danmark varierer priserne for cykelhjelme helt fra cirka 250 kroner til over 1.200 kroner, men testene viser, at det ikke altid er den dyreste hjelm, der klarer sig bedst i test.