Cykelhjelm til elcykel

Cykelhjelme til elcykler

Er du en af de cykelglade danskere der har anskaffet sig en elcykel, så er du sikkert landet på denne side fordi du er på udkig efter en cykelhjelm der passer til lige netop sådan en slags cykel.

I udvalget nedenfor vil du kunne finde cykelhjelme der egner sig perfekt til elcykler.

Hvad du skal kigge efter når der skal vælges cykelhjelm elcykler

Der kan vel ikke herske tvivl om fornuftig heden i at bruge cykelhjelm hver gang man sætter sig på cyklen. Der er ingen lovkrav om brug af cykelhjelm, men alle kan vist blive enige om at man skal passe godt på sit hoved. 

Har du valgt at investere i en elcykel er det helt sikkert en lige så god investering at få en god cykelhjelm. Vi ved jo godt at der kan komme mere fart på en elcykel end når der skal trædes i pedalerne hele tiden. Det øger naturligvis også risikoen for uheld og hovedskader, så husk altid at beskytte hovedet med en ekstra god cykelhjelm.

Der er ingen lovgivning om cykelhjelme til elcykler men det er altid vigtigt at vælge en hjelm der har en perfekt pasform.

Der er dog blevet udviklet en ny standard for cykelhjelme beregnet til elcykler som Rådet for Sikker Trafik anbefaler man bruger 

Alle cykelhjelme skal i dag være testet og CE EN1078 godkendte, men med den nye standard NTA 8776 har man produceret en cykelhjelm med større sikkerhed for brugeren.

En NTA 8776 godkendt cykelhjelm har gennemgået flere tests end andre hjelme. 

Testen i sammenstød hastighed er øget med 21% En almindelig godkendt cykelhjelm bliver testet for styrt fra 1,6 m, mens den med den nye hjelm er øget til 2,24 m. Ved sammenstødet giver det en øget energi på 43%

Desuden yder hjelmen større beskyttelse til baghoved og tindinger.

Godkendte cykelhjelme til elcykler

Vi har gjort det nemt for dig, så alle de cykelhjelme du ser i denne kategori er godkendt til elcykler.

Især Abus har gjort en ekstra indsats og har skabt et hav af cykelhjelme der er godkendt til el-cykler. 

I 2019 kom der flere nye udgaver af den populære pendler hjelm Abus Pedelec. Disse modeller er selvfølgelig NTA godkendt.

Abus Pedelec er det perfekte valg til elcykler

Hos eCykelhjelm.dk har vi selvfølgelig også valgt at have cykelhjelme med NTA 8776 standard og her kan vi anbefale Abus Pedelec-modellerne (Abus Pedelec 1.1, Abus Pedelec 2.0, Abus Pedelec ACE 2.0, samt Abus Pedelec+).

Også Hyban+ med visir er et sikkert hit hvis du ønsker en god hjelm til elcykel.

Abus er kendt for altid at levere hjelme hvor der er lagt vægt på sikkerheden.

Pas godt på hovedet når du skal ud på din elcykel - brug cykelhjelm.