MIPS Cykelhjelme

MIPS cykelhjelme

MIPS er en ny og forbedret sikkerhedsteknologi, der ved hårde stød, under fald formindsker chancen for hovedskader. MIPS er kort fortalt en hjelmkonstruktion hvor hjelmens funktion ikke bare er at beskytte hovedet, men også er at mindske muligheden for hjernerystelser. Se vores udvalg af mips hjelme nedenfor.

MIPS cykelhjelme giver dig den optimale sikkerhed

Med en cykelhjelm formindsker du markant dine chancer for at få slemme hovedskader ved et uheld på cykel. En standard cykelhjelm kan dog ikke beskytte mod alle stød endnu, men udviklingen er godt på vej til at gøre cykelhjelme endnu mere sikre.

Et eksempel på det er MIPS-hjelmene. MIPS står for Multi-directional Impact Protection System, og det er udviklet af en svensk gruppe af hjerneforskere, der har forsøgt at udvikle en hjelm med henblik på yderligere at formindske skader ved uheld på cykel.

MIPS-hjelme er siden deres lancering blevet testet godt og grundigt, og afgørelsen må siges at være meget klar – MIPS teknologi hjælper imod hjernerystelser og andre hovedskader ved cykeluheld.

Samarbejde med de bedste mærker

MIPS laver ikke selv deres hjelme. De leverer blot deres ekstra sikkerhedsteknologi til hjelme fra andre mærker.
De har i øjeblikket mere end 50 forskellige mærker, der anvender deres teknologi til deres hjelme, og vi har selvfølgelig flere af disse mærker på vores side. Et par af mærkerne, som anvender MIPS teknologi, er Giro og Bell.

Nogen vil måske frygte, at en cykelhjelm med MIPS vil koste på deres præstation på cyklen, men sådan er det slet ikke. Man kan nærmest ikke mærke forskel på en cykelhjelm med MIPS og en cykelhjelm uden, men man vil tydeligt kunne mærke forskellen på sit hoved, hvis man kommer ud for et cykelstyrt.

Sådan virker MIPS

Skaberne af MIPS-teknologien kunne ikke forstå, hvorfor skaberne af de traditionelle cykelhjelme ikke koncentrerede sig om de såkaldte ”rotational forces”, som hjernen bliver ramt af ved cykeluheld. Det er disse, som især giver ryttere slemme hjernerystelser. En hjernerystelse kan have store konsekvenser på både kort og lang sigt, og derfor er MIPS-teknologien et stort skridt på vejen mod bedre sikkerhed for cyklister.

MIPS er et ekstra lag i cykelhjelmen, som har et meget lavt friktionsniveau. Dette gør, at hvis cykelhjelmen lander i en skæv vinkel på jorden, kan MIPS teknologien aflede noget af det stød, som ellers ville gå lige ind i hjernen og forårsage skade. Du kan se en kort video om MIPS teknologi, og hvordan det virker ved at klikke på linket her.

MIPS til både børn og voksne

Man vil selvfølgelig gerne gøre det så sikkert som muligt at bevæge sig ud på sin cykel. Derfor anbefaler vi hos Ecykelhjelm.dk, at man kraftigt overvejer at købe en cykelhjem med MIPS teknologi. Det koster som oftest 100-200 kroner ekstra at få sat MIPS teknologi i hjelmen, men vi mener uden tvivl, at de penge bliver givet godt ud.

Her på siden kan du se vores udvalg af MIPS cykelhjelme til både børn og voksne. Vil du gerne vide mere omkring MIPS og de forskellige mærker, som tilbyder MIPS i deres hjelme, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Vi svarer gerne på alle dine spørgsmål, så du kan finde en sikker og velbeskyttende hjelm til dig selv og dine nærmeste.