Nutcase Street

Nutcase Street modellen du få i et utal af farver og motiver. Det bliver overhovedet ikke svært for dig at finde din nye cykelhjelm.

Nu er de her Street MIPS cykelhjelm fra Nutcase er en smart og ekstra sikker cykelhjelm, som beskytter dit hoved ekstra i tilfælde af styrt på cyklen eller skateboardet. Dette skyldes at hjelmen er udstyret med MIPS-teknologi, som er en ekstra fleksibel skal inden i hjelmen, som minimerer risikoen for at pådrage sig en hjernerystelse. Hjelmen er udstyret med 360 graders reflektion og er udstyret med Fidlock magnetspænde, som gør det nærmest umuligt at nappe sig i hagen når hjelmen lukkes. 

Nutcase street 2020 ny model


Alle nye nutcase street modeller nu med mips 

Mips hjelm

Måske er du stødt på betegnelsen “MIPS” eller har set det gule mærke på siden af en cykelhjelm. Men hvad er MIPS, hvordan fungerer det og hvorfor er det vigtigt at købe en cykelhjelm der indeholder MIPS? 

Historien bag MIPS
En gruppe forskere, der er specialister inden for biomekanik og neurologi, undrede sig over, at mange der styrtede på cykel fik slemme hjernerystelser eller andre følgeskader - på trods af, at de bar cykelhjelm ved styrt. Med deres viden om hvordan kroppen, dens funktioner og bevægelser i sammenhæng fungerer (biomekanikken) samt deres ekspertise med alt om hjernen (neurologien) gik de derfor i gang med at udvikle bedre beskyttelse til cykelhjelme. Resultatet af det blev til MIPS som står for “Multi Impact Protection System”.

Sådan virker MIPS 
For ikke at gøre det for teknisk handler MIPS-teknologien i grove træk om, at der mellem det indre og ydre lag i en cykelhjelm er et ekstra lag. Det lag styres igennem lavfriktion som gør, at hjelmen ved en hastig bevægelse (fx ved et stød) roterer uafhængigt af dit hovede når du styrter. Netop på den måde tager cykelhjelmen bedre imod stød og slag og MIPS-teknologien sikrer dig altså derved, at det er cykelhjelmen og ikke dit hovede der tager imod slaget. Du kan læse mere om MIPS på deres egen hjemmeside lige her.

Pris på en MIPS-cykelhjelm 
Det er svært at prissætte sikkerhed. Det er især uvurderligt med ens hoved. Derfor er de omkring 100-200 DKK ekstra man betaler for cykelhjelme med MIPS klart godt givet ud. Det er vores aller stærkeste anbefaling at købe MIPS-indbyggede hjelme, da de mere standardiserede cykelhjelme kan forårsage fatale konsekvenser ved et styrt især hvis faldet ender med at være i en vinkel, hvor en ikke MIPS-cykelhjelm ikke tager fra. Her kan risikoen være, at man rammer sit kraniet ind i fortovet eller andet hvilket kan forårsage hjernerystelser, kraniebrud eller senskader med blandt andet ens syn eller i hjernen. Det lyder simpelt og måske for godt til at være sandt, at den bedste sikkerhed kun koster 100-200 DKK mere - men markedets førende udvikling på sikkerhed til cykelhjelme er klart bestående af hjelme med MIPS-teknologi hvorfor det altid er og vil være vores anbefaling nummer 1!  

Hvad er mips

Kend din MIPS-hjelm
Alle cykelhjelme der indeholder MIPS-teknologien er enten mærket med et gult MIPS-mærke som vist på billedet nedenfor eller også er de mærket med en gul linje indvendig på hjelmen. MIPS-hjelme findes i forskellige former & designs og der er lavet hjelme til både børn og voksne - vi har naturligvis en masse MIPS-hjelme på lager lige her

MIPS-certificerede cykelhjelme hos os
Hos os er det muligt at vælge mellem et stort sortiment af cykelhjelme med MIPS - du kan se hele vores udvalg af MIPS-hjelme lige her. Der skal dog siges, at MIPS ikke udvikler cykelhjelm-produkter selv. De står bag udviklingen og løbende forbedringer af deres egen teknologi. Den videregives til nøje udvalgte producenter der står bag nogle af de brands og mærker af cykelhjelme som vi blandt andet forhandler hos os. Nogle af vores bestseller med MIPS er cykelhjelme fra mærkerne Bell & Giro - du kan dog få et komplet overblik over hele vores MIPS-kollektion her.