Kvinder

Kvinder er den primære målgruppe for butikker der sælger cykelhjelme, og derfor har vi også ekstra meget fokus på kvindehjelme her i webshoppen. Det er dog meget forskelligt hvad prisen er når du som kvinde skal ud og købe en cykelhjelm. Som du også kan se her så svinger det typisk mellem 400 og 800 kr. for sådan en hjelm. Der er så godt nok nogle få som er både billigere og dyrere, men de fleste ligger i det prisleje.

Og hvis du er kvinde og leder efter en ny cykelhjelm, så burde du næsten kunne finde en i det sortiment vi har her i webshoppen.

Cykelhjelm til kvinder

Alle ved, at cykelhjelmen gør risikoen væsentlig mindre for at få alvorlige læsioner i hovedet, hvis uheldet er ude og man kommer ud for en ulykke på sin cykel. Alligevel ser man, at langt fra alle benytter cykelhjelmen, når de færdes rundt i trafikken. Og det har cyklister uden hjelm og beskyttelse en masse undskyldninger for og mere eller mindre gode forklaringer på. 

For mange kvinder er det tanken om, at den klodsede cykelhjelm ødelægger frisuren. Det er også kendetegnende for kvinder uden hjelm at de mener, at hjelmen simpelthen bare er alt for besværlig og irriterende at have siddende på hovedet. Men når international forskning gang på gang slår fast, at cykelhjelmen kan betyde forskellen på liv eller død, så er der ingen vej uden om. I forhold til andre trafikanter ender cyklisterne langt oftere på skadestuerne. Derfor skal kvinderne også i langt højere grad smide fordommene og tage cykelhjelmen på!

Fornuften har overvundet forfængeligheden

Der findes faktisk mange typer hjelme på markedet, og det er ikke så svært at finde en, der også er pæn. Vælg den pæneste, der samtidig sidder godt på hovedet. Det øger nemlig chancen for, at du får den brugt. I dag findes hjelme i næsten alle former og farver. Lige fra de helt diskrete til de mere festlige i stærke farver. Og hvis hjelmen er godkendt, så er der ikke forskel på dem i forhold til sikkerheden. Hjelmens udseende betyder meget for, om du vil brug den eller ej - så vælg den rigtige hjelm. Tjek også om pasformen er noget for dig, for der kan være stor forskel på modellerne. 

Mange har i de senere år valgt en hjelm, der egentlig er lavet til skatere, for mange synes, de ser mere moderigtige ud. Du skal dog være opmærksom på, at skaterhjelmene ikke kan justeres som almindelige cykelhjelme. De mest populære skaterhjelme i øjeblikket er uden tvivl Nutcase, som hitter ekstremt meget i Danmark, og faktisk har gjort det i nogle år efterhånden. Det er vist et brand der er kommet for at blive.

Cykelhjelm til kvinder er en æstetisk oplevelse

Kvinder har aldrig været gode venner med cykelhjelme! Sådan lyder en klassisk opfattelse af den vigtigste beskyttelse i trafikken, man kan (og skal) bære i tilfælde af et styrt eller ulykke. Og når sandt skal siges, så har cykelhjelme til kvinder tidligere heller ikke været særlig fikse at se på eller have på. Dengang var hjelmene lavet efter inspiration fra sportsverdenen, og det var de færreste kvinder, der havde lyst til at tage en sportshjelm på, når de om morgenen trådte op på pedalerne og satte kurs mod arbejde. Hjelmen ødelagde simpelthen frisuren og den så helt enkelt dum ud i kvindens øjne.

Men sådan er det heldigvis ikke i dag. En lang række producenter af cykelhjelme – og dem er der kommet mange, mange flere af i forhold til for bare 20 år siden – har nemlig udviklet de såkaldte urban hjelme, som er designet til bylivet, og som forretningskvinder, kontorfolk, studerende og mange flere har lyst til at tage på hovedet, når de tager den daglige cykeltur. Samtidig er cykelhjelme til kvinder blevet mere behagelige at have på, og nogle producenter har ligefrem udviklet særlige cykelhjelme til kvinder, hvor der for eksempel er lavet plads til hestehalen bagpå! 

Der er ganske enkelt ikke flere undskyldninger for, at kvinder ikke skal eller kan bruge hjelm. For hjelmen er naturligvis vigtig at have på i trafikken alle steder – i byens gader som på landevejen. Tidligere valgte alt for mange kvinder hjelmen fra på grund af de dårlige æstetisk designede cykelhjelme. Og så hjælper en hjelm jo ingenting, hvis hun lader den hænge i skabet i stedet for at tage den på til turen.

Sikkerhed i top for den kvindelige cyklists skyld

Sikkerheden er naturligvis langt den vigtigste grund til, at vi skal bære hjelm. Der var engang, hvor det var cyklisterne, der prægede veje og gader. Tænk bare på de gamle billeder i byerne, hvor cyklisterne fyldte halvdelen af vejbanen, og hvor der kun var én bil for hver 20 eller 50 cyklister. Den tid er for længst forbi. Nu er det bilerne, busserne og scooterne, der fylder mest, og det skaber langt flere farlige situationer i trafikken, end det gjorde for 50 år siden.

Derfor er den fortsatte udvikling inden for cykelhjelme til kvinder vigtig – det handler jo om at man skal passe på sig selv på bedste vis derude mellem alle de travle biler i myldretiden. Man skal ikke gå på kompromis med sin egen eller sine nærmestes sikkerhed, og for kvinder har fravalget af cykelhjelmen været for nemt i mange år – men de tider er heldigvis ovre nu. 

Undersøg flere mærkers smarte udvalg af cykelhjelme til kvinder, inden du træffer dit valg. Der er nemlig en til hver personlighed, selvom mange kvinder på forhånd afskriver muligheden for, at en cykelhjelm kan være spændende eller sexet. Men det kan det altså. Om du er til de stærke, individuelle farver eller mønstre, det feminine look, er sportstypen med fart i blodet eller den moderigtige er ingen forhindring. Der findes en cykelhjelm til alle typer damer – og til enhver type outfit.