Håndpumpe

Minipumpe/Håndpumpe

En Minipumpe er en lille let håndpumpe, som kan monteres på stellet, så man altid har pumpen lige ved hånden, når man er på farten. Håndpumpen og minipumpen har et mindre luftkammer end fodpumpen, hvilket betyder at det tager længere tid at pumpe dækket op, men ellers kan de 2 pumper det samme.

Hos eCykelhjelm.dk finder du et stort udvalg af håndpumper til din cykel.  Håndpumperne er også kendt som ”racerpumper” eller ”MTB-pumper”, eller bare ”cykelpumpen”. Det skyldes at håndpumpen er en klassiker. Her får du mere information om håndpumpen, og hvilke fordele og ulemper den har.

Overvejelser før du køber en ny håndpumpe
Før du køber en ny håndpumpe, er det vigtigt at du overvejer, dine behov og ikke mindst finder ud af, hvilken ventil der sidder på din cykel eller jeres cykler. Nogle håndpumper kan tilpasses alle ventiltyper, mens andre pumper er specifikt fremstillet til én bestemt type ventil. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvilken ventil der sidder på din cykel. Har du/I flere forskellige cykler, er det vigtigt at finde en pumpe der passer til disse ventiler.

Du finder en ventil-guide her.

Håndpumpen kende de fleste. Den findes i et utal af designs og størrelser, og mange mennesker har en eller flere af dem liggende hjemme enten i huset, i garagen eller ude i værkstedet. Nogle håndpumper egner sig godt til racere, mens andre egner sig bedst til mountainbikes. Dette afhænger af dæktrykket.  Skal pumpen bruges til en MTB, så kig efter en håndpumpe med større cylinder. De har nemlig et luftkammer, som er en smule større, således at du ikke skal pumpe så mange gange for at fylde slangen op. Skal pumpen bruges til en racer skal den have en lidt mindre cylinder, for at give et højre dæktryk.

Håndpumper med manometer
Hvis du er en rigtig cykelentusiast, vil du sikkert også gerne have en rigtig god pumpe hjemme, når du står og klargør og vedligeholder din cykel. Her vil det være en stor fordel at kunne aflæse dæktryk. For at få det bedste greb i underlaget og den optimale kørekomfort er det korrekte dæktryk nødvendigt. Her vil man med fordel kunne anskaffe sig en håndpumpe med et manometer. Med et manometer har du mulighed for at pumpe din cykel til et optimalt dæktryk. Du får mulighed for at holde øje med den mængde luft du har pumpet ind i slangen, så du let kan sørge for at trykket passer.

Hvilke fordele og ulemper har håndpumper
En af fordelene ved en håndpumpe er at den er nem at have med på farten enten monteret på cyklen eller gemt væk i en cykeltaske.  Nogle håndpumper fås med en medfølgende kort slange, som kan monteres på ventilen. således at du kan have begge hænder fri til at pumpe, fordi du ikke behøver at holde pumpehovedet fast på ventilen

En ulempen ved disse håndpumper er, at luftkammeret ikke er så stort, så der skal pumpes flere gange for at få slangen fyldt op og få det rette dæktryk. Hvis ikke der medfølger en slange til håndpumpen, som kan monteres på ventilen, er det hårdere og mere besværligt at pumpe dækket, fordi du kun har den ene hånd fri.