Nutcase Vio

Den nye Nutcase Vio cykelhjelme kommer med lys og mips 

Lets talk about the elefant in the room. DEN NYE NUTCASE HJELM HAR LYS!

Det er første gang nogen sinde at Nutcase har fremstillet en cykelhjelm med lys, hvilket er utrolig klogt træk, da vi er mange der netop har manglet lyset i Nutcase hjelmene.

Man kan da sige de har taget reverence da de virkelig har skruet op (bogstavligt talt) for lyset på den nye cykelhjelm.

Nutcase Vio har nemlig lys hele vejen rundt i nakken og ud langs siderne, samtidig med at hjelmen har hvidt lys forrest i hjelmen. Det er virkelig et godt træk af Nutcase og det øger din sikkerhed i trafikken endnu mere end nogensinde!

Alle nye Nutcase cykelhjelme kommer med MIPS, der er en ekstra god beskyttelse der skal sørger for at du ikke får hjernerystelse hvis du skulle være uheldig at slå hovedet i jorden. Mips er en gul inner skal der gør at hjelmen roterer med hovedet og arbejder med selve slaget på sådan en måde at du undgår at få hjernerystelse, samt andre skader.

Nutcase vio

Nutcase Vio er en pendler-hjelm

Det er endnu ikke meget vi ved om den nye smarte Nutcase cykelhjelm, men vi er spændte på at høre mere om hvad den nye cykelhjelm har at tilbyde. Derfor kan vi kun gisne om hvad Nutcase har tænkt med den nye hjelm, samtidig med, hvordan hjelmen er bygget op og hvilke ekstra smarte funktioner Nutcase Vio har.

Det vi hurtigt fornemmer er at Nutcase Vio er en pendler-hjelm. Grunden til vi går ud fra det er at de billeder som Nutcase har delt af Vio på deres Instagram. Vi ser kun hjelmen blive brugt i det urbane miljø, så vi forstiller os at det er det er pendleren Nutcase Vio henvender sig til.

Vi har derudover fundet billeder andre steder fra der er blevet lækket af den nye hjelm og det er så lækker en hjelm!

nutcase vio

DERFOR SKAL DU VÆLGE DEN HER CYKELHJELM FRA NUTCASE VIO 

Måske er du stødt på betegnelsen “MIPS” eller har set det gule mærke på siden af en cykelhjelm. Men hvad er MIPS, hvordan fungerer det og hvorfor er det vigtigt at købe en cykelhjelm der indeholder MIPS? 

logo tech nutcase

Historien bag MIPS

En gruppe forskere, der er specialister inden for biomekanik og neurologi, undrede sig over, at mange der styrtede på cykel fik slemme hjernerystelser eller andre følgeskader - på trods af, at de bar cykelhjelm ved styrt. Med deres viden om hvordan kroppen, dens funktioner og bevægelser i sammenhæng fungerer (biomekanikken) samt deres ekspertise med alt om hjernen (neurologien) gik de derfor i gang med at udvikle bedre beskyttelse til cykelhjelme. Resultatet af det blev til MIPS som står for “Multi Impact Protection System”.

Sådan virker MIPS 

For ikke at gøre det for teknisk handler MIPS-teknologien i grove træk om, at der mellem det indre og ydre lag i en cykelhjelm er et ekstra lag. Det lag styres igennem lavfriktion som gør, at hjelmen ved en hastig bevægelse (fx ved et stød) roterer uafhængigt af dit hovede når du styrter. Netop på den måde tager cykelhjelmen bedre imod stød og slag og MIPS-teknologien sikrer dig altså derved, at det er cykelhjelmen og ikke dit hovede der tager imod slaget. Du kan læse mere om MIPS på deres egen hjemmeside lige her.

Pris på en MIPS-cykelhjelm

Det er svært at prissætte sikkerhed. Det er især uvurderligt med ens hoved. Derfor er de omkring 100-200 DKK ekstra man betaler for cykelhjelme med MIPS klart godt givet ud. Det er vores aller stærkeste anbefaling at købe MIPS-indbyggede hjelme, da de mere standardiserede cykelhjelme kan forårsage fatale konsekvenser ved et styrt især hvis faldet ender med at være i en vinkel, hvor en ikke MIPS-cykelhjelm ikke tager fra. Her kan risikoen være, at man rammer sit kraniet ind i fortovet eller andet hvilket kan forårsage hjernerystelser, kraniebrud eller senskader med blandt andet ens syn eller i hjernen. Det lyder simpelt og måske for godt til at være sandt, at den bedste sikkerhed kun koster 100-200 DKK mere - men markedets førende udvikling på sikkerhed til cykelhjelme er klart bestående af hjelme med MIPS-teknologi hvorfor det altid er og vil være vores anbefaling nummer 1!  

nutcase vio mips

Kend din MIPS-hjelm

Alle cykelhjelme der indeholder MIPS-teknologien er enten mærket med et gult MIPS-mærke som vist på billedet nedenfor eller også er de mærket med en gul linje indvendig på hjelmen. MIPS-hjelme findes i forskellige former & designs og der er lavet hjelme til både børn og voksne - vi har naturligvis en masse MIPS-hjelme på lager lige her

MIPS-certificerede cykelhjelme hos os

nutcase mips

Hos os er det muligt at vælge mellem et stort sortiment af cykelhjelme med MIPS - du kan se hele vores udvalg af MIPS-hjelme lige her. Der skal dog siges, at MIPS ikke udvikler cykelhjelm-produkter selv. De står bag udviklingen og løbende forbedringer af deres egen teknologi. Den videregives til nøje udvalgte producenter der står bag nogle af de brands og mærker af cykelhjelme som vi blandt andet forhandler hos os. Nogle af vores bestseller med MIPS er cykelhjelme fra mærkerne Bell & Giro - du kan dog få et komplet overblik over hele vores MIPS-kollektion her.