Enkeltstartshjelm

Enkelstarts hjelme til den seriøse rytter

Hvis du elsker fart, konkurrence og perfektionistisk udnyttelse af aerodynamikken er det en enkeltstartshjelm, du leder efter til din cykelsport. En enkelstartshjelm er bygget til at få det optimale ud af dine pedalers kraft og ikke lade vinden sænke farten mere end det allermindst mulige. Det er snart mange år siden, at de professionelle cykelryttere i samarbejde med deres respektive hold begyndte at udvikle enkeltstartshjelme til tids kørslerne og enkeltstarterne i de store etapeløb, verdensmesterskaber og Olympiske Lege, og det var med god grund.

Forskning viste nemlig, at der var mange, dyrebare sekunder at spare, når man skiftede den normale cykelhjelm ud med en specialdesignet hjelm, hvor aerodynamikken var i højsædet og hvor guldmedaljerne blev uddelt med få hundrededele af sekunder ned til nummer to og tre.

Og ligesom med så meget andet udstyr til sportseliten blev også enkeltstarthjelmen snart tilgængelig for den mere almindelige bruger, de unge talenter og til fritidsfolket, der dyrker konkurrence elementet på et noget lavere niveau – dog stadig med fuld opmærksomhed på konkurrence og vindementalitet. Og det er stort set de samme typer af hjelme til amatørudøverne som til de professionelle i dag. 

Enkeltstartshjelm yder maksimal komfort og hurtighed

Enkeltstarthjelmene er så godt som altid udviklet i en vindtunnel, hvor aerodynamikken kan udforskes i detaljer, og hvor man i enhver detalje kan bygge hjelmen med minimal vindmodstand til følge. Hjelmene er typisk bygget med in mould teknologi, som betyder, at den yderste skal er smeltet sammen med den inderste skal i hjelmen. Dermed er sikkerheden i top, idet et slag på den hårde asfalt føres ind i hjelmen i stedet for i hjernen. Samtidig sikrer teknologien, at hjelmen er let og stærk.

Enkeltstartshjelmen har også ofte et mere udviklet ventilationssystem både udvendigt og indvendigt i kanaler, så sveden hurtigere føres bort fra hovedet og øjnene, så du kan koncentrere dig om din kørsel og slå personlige rekorder. Samtidig kan du stole på, at en enkeltstartshjelm er bygget med fokus på komfort i alle henseender, for hvis der er noget man som seriøs idrætsmand ikke har tid til at ordne under et løb, så er det at rette på hjelmen eller få den mast på ordentlig på plads. Det er noget, der bare skal være på plads fra starten – og det er det!

En enkeltstartshjelm er for de ambitiøse

Enkeltstartshjelmen er et avanceret stykke udstyr, der er designet til at hjælpe dig med kunne koncentrere dig fuldt ud om din sport. Hjelmene kan bruges til både enkeltstarter og til triatlon løb, hvor flere og flere udøvere for længst har skiftet den almindelige cykelhjelm ud med en specialiseret, aerodynamisk hjelm, der sikrer dig optimale forhold under cykelløbet.

De førende producenter, der har specialiseret sig i at udvikle enkeltstartshjelme er uden tvivl Bell, Met og Giro, der alle har stor erfaring inden for alle typer hjelme, men som altså også garanterer top tider, når du dyster i enkeltstartskonkurrencer.