MTB

Men hvad er det ellers, der er så tiltrækkende for mange ved at køre mountainbike – eller MTB – som entusiasterne selv kalder disciplinen? Først og fremmest siger mange udøvere, at det aldrig er kedeligt at køre på de udfordrende ruter i svært fremkommeligt terræn. På en landevej ved du næsten altid, hvad der venter, og du kan selv for det meste se langt frem og forberede dig på stigninger, sving eller nedkørsler. Men på en mountainbike kan du aldrig helt vide, hvad der er omkring det næste træ eller opkørsel.

Mød naturens udfordringer på cykel med en sikker mountainbike cykelhjelm på hovedet

Det i sig selv gør det til en krævende disciplin at være i konstant alarmberedskab i forhold til din reaktion og balance. At køre mountainbike er nemlig svært, og man kan altid lære mere og blive bedre til at forcere terrænet i en stabil fart. Det andet, som MTB-entusiasterne peger på, er fornøjelsen ved at være midt i naturen, hvor den ellers er svær fremkommelig. Naturen er skøn, og med din træning her får du ikke en mere helstøbt oplevelse af din træning tilsvarende andre steder.

Når du kører mountainbike forbedrer du konstant din kondition, du styrker din tekniske snilde og behændighed på en cykel og dit blodkredsløb får den bedste øvelse, man overhovedet kan tænke sig. Men man skal ikke undervurdere sikkerhedsrisikoen ved at køre på de snørklede stier og skovbund.

En MTB hjelm er din sikkerhed i det svært fremkommelige terræn 

Terrænet gør jo, at det kan være svært at orientere sig i god tid om, hvordan for eksempel jorden er, og det sker ind imellem at man tager en tur henover styret, hvis forhjulet pludselig sætter sig fast i et meget blødt og vådt underlag, du ikke har kunnet se på grund af kviste, grene eller blade, der dækker over det.  Når det sker, vil du være taknemmelig for, at du har taget en mountainbike cykelhjelm på. Hjelmen dækker mere af hoved og ansigt, så du ikke så nemt risikerer at få grene og kviste i ansigtet ude på ruten.

Derudover er det en glimrende idé at sætte visir foran øjnene, især på en regnvåd dag, da du ellers hurtigt får skidt og mudder smidt i ansigtet, og det nedsætter dit overblik og udsyn i væsentlig grad. En MTB cykelhjelm er kort sagt en uundværlig del af dit udstyr, når du flytter træningen udendørs og væk fra gader og veje – og i stedet er ude i skovens dybe stille ro.