Bell cykelhjelm

  VOKSEN     BØRN  

Bell er et af de meget klassiske cykelhjelm-mærker med rigtig mange år i branchen. Oprindeligt lavede de flest almindelige cykelhjelm - de traditionelle der af mange opfattes for at være lidt for sporty til hverdagsbrug. I dag har de dog også mange moderne hjelme i deres sortiment, fx er de lidt mere runde, bowlingkugle-lignende cykelhjelme meget populære. Udover det har de altid være kendt for at lave gode cykelhjelme til børn af høj kvalitet, med mange sjove, seje og søde motiver.

Bell laver cykelhjelme til børn og voksne i alle prisklasser, men de fleste koster omkring 400 kr. - mens andre er dyrere, helt op til over 1.000 kr. Deres børnemodeller koster dog typisk omkring 350 kr. Bell er et af de mærker som de danske webshops har rigtig mange varianter af, så det kan hurtigt blive svært at vælge. Husk dog altid som det første at sortere efter hvad du skal bruge cykelhjelmen til (fx hverdag eller sport), og så hvilken målgruppe du selv tilhører (kvinde, mand eller barn).

Bell cykelhjelm igennem 60 år

Det er ikke noget tilfælde at Bell både er det første navn når det kommer til fart og det første navn når det kommer til hjelme. Født i Californien tilbage i 1950'erne blev Bell skabt af Roy Richter, og han byggede en hel industri med fokus på de fartlystne. Folk ville køre hurtigt, og han samlede alle de hurtige dele sammen til det der blev den første "fart shop" i hele verden. Folk ville køre race, så han byggede en racer bil til dem. Og da denne lyst til fart for alvor "tog fart", så måtte han finde på noget til at beskytte folk i trafikken - og det blev altså en Bell cykelhjelm.

Roy Richter brugte sit liv på at bryde grænser for hvad der var muligt, og hans ubegrænsede sjæl har været en grundsten i Bells succes igennem næsten 60 år, hvilket har tjent Belle den troskab og loyalitet som brandet har i dag. Tilbage i de første år var Bell altid førende med de nyeste trends inden for cykelhjelme til voksen og endda også børn, og det er de også den dag i dag. Lysten til at deltage og innovere fortsætter, og er det i dag lige så meget som det var dengang i Roys tid.

Legendarisk Bell cykelhjelm til elitebrug og fritid

Bell cykelhjelme er ensbetydende med fart over feltet og sikkerheden i top på hele ruten. Hjelmen er en favorit blandt sportsfolk, der foretrækker Bells unikke sportslige design med lav vindmodstand. I dag er det først og fremmest et utal af stjernerne i professionel cykling, der foretrækker Bell. I verdens største løb – Tour de France, Vuelta a Espana og Giro d’Italia – sidder der ofte en Bell cykelhjelm på hovedet af deltagerne. Men også sportsfolk inden for cykel cross, BMX, mountainbike, og så er Bell også en yderst populær hjelm for motocross udøvere og andre, der benytter sig af lidt flere hestekræfter på deres motorcykler.

Udvalget inden for sportshjelme er enormt og opfylder alle de krav, som de kræsne sportsfolk har til sikkerhed, pasform og komfort, og som de gennem mange år har opbygget tillid til, at Bell cykelhjelmen leverer hver gang. Det gælder inden for alle typer elite cykelløb. Powersports hjelme er en anden serie, hvor Bell leverer højkvalitets hjelme til sportsfolk. Powersport er motorløb, og her har Bell siden 1950’erne været blandt de førende producenter. Disse hjelme er naturligvis meget kraftigere end cykelhjelmene, da farten og faren for alvorlige kollisioner er væsentligt højere.

Bell cykelhjelm kom til verden på racerbanen

Bell blev grundlagt i Californien i de fartglade 1950’ere af Roy Richter. Han opdagede tidens hang til fart og spænding på både to og fire hjul, og han begyndte med at sælge forskelligt udstyr til racerbiler og hot rods. Men sikkerheden anno 1950’erne var ikke noget at råde hurra for, og gang på gang læste han artikler i aviserne om drabelige og tragiske ulykker på racerbanerne. Da fik Roy Richter en idé, der siden har ført til en hel industri – han opfandt nemlig Bell cykelhjelmen dengang i 1954.

Siden da har racerkørere, motorcyklister og ikke mindst cyklister haft glæde og fundet sikkerhed ved Richters hjelme, og i dag er sportsfolk, motionister og helt almindelige trafikanter taknemmelige over at kunne iføre sig en Bell cykelhjelm, der har bragt så megen erfaring og ekspertise med i designet. Roy Richter brugte sit liv på at udforske grænserne for, hvad der var muligt, og det har været ledestjerne lige siden for Bell produkterne i næsten 60 år.

Sikkerheden frem for alt

De fleste cyklister er udmærket klar over, at man med en Bell cykelhjelm på hovedet nedsætter risikoen betragteligt for at få alvorlige skader i hoved og kranium, hvis uheldet skulle være ude og man styrter eller vælter på sin cykel. Alligevel er det jo langt fra alle mennesker, der bruger cykelhjelm, når de færdes rundt som de bløde trafikanter i trafikken. Så selvom det måske er logisk at nævne det, så er det kun fornuftigt, at få en cykelhjelm på hovedet. En cykelhjelm skal altid passe nøjagtigt til det hoved, der skal bære hjelmen. Det er en dårlig idé at deles om en hjelm med for eksempel ægtefællen eller søskende.

Mål dig selv om hovedet inden du bestiller en Bell cykelhjelm, så ved du, hvilken størrelse, du skal lede efter. Når du tager en ny hjelm på hovedet skal den sidde fast uden at klemme alt for meget – det skal være behageligt at bære hjelmen. Hvis hjelmen glider lidt til siderne, eller hvis den rokker for meget, så kan du sætte indlæg på hjelmens inderside, så den kommer til at passe til netop dit hoved. En hjelm skal sidde vandret henover hovedet, og den må ikke hælde hverken fremad i panden eller tilbage i nakken. En hjelm, der ikke sidder korrekt på denne måde, yder ikke den optimale beskyttelse, hvis uheldet skulle være ude.

Bell samarbejder med organisationer

Udover at producere kvalitets cykelhjelme til cyklister over hele verden, har Bell også forpligtet sig til at støtte forskellige organisationer for at støtte deres arbejde med arbejde med sportsgrenene. Det er ambitiøse organisationer, som arbejder for at styrke sportens anseelse i samfundet. Her er et udsnit af organisationer, som Bell har nært samarbejde med: ’International Mountain Bike Association’ har en mission om at skabe, styrke og bevare gode oplevelser i cyklister og montainbikere i hele verden.

Bell og IMBA deler fælles mål om at udvide sportens udbredelse og muligheder. ’Bikes Belong’ er en samling af hele industrien af cykelproducenter og virksomheder som Bell, der producerer tilbehør og sikkerhedsudstyr til cyklister inden for elitesport og den almindelige cyklist.Missionen i Bikes Belong er at udbrede kendskabet til mulighederne på cykel og at få flere mennesker over hele kloden til at bruge cyklen oftere. Bell er også partner med ’Safe Kids Worldwide’, som er en verdensomspændende organisation, der har det formål at beskytte børn mod alvorlige skader og dødsulykker i trafikken.

På verdensplan kommer omkring en million børn hvert år mere eller mindre alvorligt til skade i trafikken som følge af at cykle. Bell støtter Safe Kids Worldwide med at gøre det mere sikkert for de yngste cyklister at bevæge sig ud i trafikken.

Bell cykelhjelm – bygget for at blive brugt

Alle Bell cykelhjelme er designet for at opfylde en serie bestemte mål, som til sammen udgør kvalitet, der kan bruges af alle. På samme måde som en racerbil eller et jetfly er bygget med alle aspekter inden for den æstetiske oplevelse såvel som en sikker foranstaltning i trafikken med fokus på kvalitet i enhver henseende. At hjelmene er æstetisk smukke er sekundært. I sidste ende handler det om at skabe en på alle måder sikker hjelm. Som Belle selv siger det: ’Vi bygger den for at bruge den’.