Cykelhjelm til børn

Cykelhjelme til børn

Børn skal cykle med cykelhjelme, så simpelt er det! Vi har kun sikre og CE-godkendte hjelme i vores sortiment, så du behøver ikke at bekymre dig om dit barns sikkerhed når du leder efter en cykelhjelm her. Børn cykler tit om kap eller andet på deres cykler, og sikkerheden skal være i top så børn kan være børn. For at finde den rigtige størrelse skal du dog måle dit barns hoved (se hvordan her) - alternativt kan du bruge tabellen nedenfor til at få en ca. indikation.

Se vores guide til valg af cykelhjelm til børn - klik her

Cykelhjelme til børn og junior

Du finder det bedste udvalg af cykelhjelme til børn hos eCykelhjelm

Alle vores cykelhjelme er selvfølgelig godkendt efter de gældende standarder, du kan altså trygt vælge din nye cykelhjelm hos os. 

Det er vigtigt, at vi voksne bruger cykelhjelm, uanset om vi er ude på en kort eller lang tur. Men det er endnu vigtigere, at vores børn bruger cykelhjelm. Det er vores ansvar som forældre, at sikre vores børn er beskyttede i trafikken. Vi skal passe på deres små søde hoveder, og dette gør vi med at sikre at de bruger en cykelhjelm. 

Hos eCykelhjelm har vi et bredt udvalg af cykelhjelme til børn - naturligvis både til piger og drenge, og du kan helt sikkert finde en børne cykelhjelm som dit barn (eller dine børn) vil elske at have på. Du kan også finde de populære cykelhjelme med MIPS, samt skaterhjelme til børn

Cykelhjelm børn guide: Sådan vælger du den korrekte børne cykelhjelm

Når det kommer til cykelhjelme til børn, så er sikkerheden om muligt endnu vigtigere at tage højde for, end når vi taler om cykelhjelme til voksne. Vores børn er udsatte i trafikken, og derfor skal de have den bedste beskyttelse til hovedet. Netop derfor kan det også være et svært valg at skulle finde den rigtige børne cykelhjelm til sit barn, fordi man gerne vil vælge en der er sikker og sidder godt på hovedet, og samtidig har et udseende der gør, at barnet elsker, at have sin hjelm på.

 • Farve: Vælg en farve eller et mønster sammen med dit barn
 • Lukkesystem: Sørg for, at hjelmen der vælges har et nemt lukkesystem som barnet selv kan bruge
 • Et design dit barn kan lide: Vælg en cykelhjelm dit barn synes er flot, så de gerne vil vise den frem samt bære den hver gang de er ude og cykle
 • Størrelse: Det er vigtigt at du vælger den rigtige cykelhjelm størrelse så hjelmen ikke driller dit barn. 
 • Skal hjelmen være med MIPS? Der er mange fordele i, at vælge en cykelhjelm med MIPS - læs om mips her

Hvis barnet nu ikke er helt tilfreds med pasformen og synes den driller lidt, så har vi gratis ombytning på cykelhjelme til børn - ja, faktisk på alle cykelhjelme. 

Vi anbefaler altid, at du sammen med dit barn finder en børne cykelhjelm, så de selv kan vælge et sejt design og lige præcis den farve de ønsker. På den måde bliver børnene meget gladere for hjelmene, og det bliver markant nemmere at få dem til at tage cykelhjelmene på om morgenen, når I har travlt og er på vej ud af døren.

Sådan finder du den rigtige cykelhjelm størrelse til dit barn

Cykelhjelme størrelser spænder typisk over 5-6 cm. Et godt råd er, at vælge en cykelhjelm der er et par centimeter større end hovedet, så der er plads til en hue under cykelhjelmen. Hellere lidt for stor end for lille. Den indvendige del af hjelmen kan altid justeres. 

For at finde den rigtige cykelhjelm størrelse skal du måle barnets hoved et par centimeter over øjnene - der hvor hovedet er tykkest. Et godt råd er, at du enten kan bruge et målebånd til, at finde omkredsen af hovedet, eller måle med et stykke snor, som du så kan måle længden af efterfølgende. 

Du kan også bruge vores tabel nedenfor til at få en ca. indikation. 

 • Alder 6-9 mdr. = 46 cm.
 • Alder 9-12 mdr. = 48 cm.
 • 1-2 år = 50 cm.
 • 2-5 år = 52 cm.
 • 5-7 år = 54 cm.
 • 7-9 år = 56 cm.
 • 9+ år = For stor til en børne cykelhjelm

Er du på udkig efter en babycykelhjelm, har vi selvfølgelig et stort udvalg af disse.

Hvordan skal cykelhjelm til børn sidde?

Der er vigtigt at der bliver valgt den rigtige størrelse, så hjelmen også sidder rigtigt. 

 • Hjelmen skal dække både baghovedet, tindingerne og panden. Set fra siden bør det sidde vandret lige et par centimeter over øjenbrynene. 
 • Hjelmen skal ikke sidde og dingle på hovedet. Hjelmen skal indstilles og strammes korrekt, så den sidder til, og dermed ikke dingler rundt på hovedet. Spænde remmen skal sidde til under hagen og øre. 
 • Der bør som tommelfingerregel kun være plads til to fingre mellem cykelhjelmens rem og hage.
 • Stram og juster hjelmen jævnligt. 

Cykelhjelmen på barnets hoved skal altså sidde helt fast og stramt hele vejen rundt. Du skal kunne føle, at du trækker cykelhjelmen over hovedet, ellers sidder den altså ikke stramt nok. Det er en god ide at vælge en cykelhjelm med et skruespænde i nakken, så størrelsen altid kan finindstilles til den ene eller anden side. Det er også en praktisk ordning om vinteren, hvor børn bør have hue på, når de skal ud for at cykle i morgentrafikken. Med skruespænde kan du få hjelmen til at sidde helt stramt og sikker på barnets hoved, selvom det har en hue på under hjelmen.

Skruespændet skal sidde lige i midten af nakken. Stropperne under hagen er det sidste, der skal sidde helt korrekt. De fleste børn har prøvet at få et stykke hud i klemme, når hageremmen spændes fast, og det er en smertefuld oplevelse for barnet, der aldrig glemmer det igen, og som måske bliver ængstelig hver gang, hjelmen skal på fremover. Sæt derfor remmen på en sådan måde, at du kan få klemt to fingre ind mellem remmen og hagen, for så sidder den hverken for tæt eller for løs på børn – cykelhjelmen sidder nu helt korrekt, hvis remmene fra hagen former et Y på hver side af ørerne.

Populære cykelhjelme til børn

ABUS har gennem mange år specialiseret sig i hjelme, der er udviklet til børn. Det er meget vigtigt, at børn bærer cykelhjelm til enhver tur i pedalerne. Der er mange fordele ved at vælge en ABUS cykelhjelm til dit barn. Der er eksempelvis sat en ekstra lygte samt reflekser på deres cykelhjelme til børn. Her kan vi anbefale den populære ABUS Youn-I model - denne model har også et integreret fluenet samt LED lys bag på cykelhjelmen. Derudover er ABUS smiley et utrolig populært valg til børn også. 

Hvornår bør man udskifte sit barns cykelhjelm?

Cykelhjelmen skal udskiftes, hvis hjelmen har været udsat for et kraftigt stød, for så har hjelmen udtjent sin pligt som beskyttelse for barnets hoved og virker ikke efter hensigten længere. 

Se alle cykelhjelme til børn her