Skaterhjelm til børn

Cykelhjelme var i mange år et kedeligt påhæng på hovedet, der både var belastende at have på hovedet og som samtidig så kedelig eller direkte dum ud, som den sad der og dinglede. Især var det noget af en opgave at overtale børnene til at tage hjelmen på, når den på den måde irriterede ved at glide ned over øjnene eller når låsen af remmene under hagen klemte skindet og fik den lille cyklist til at hade at få hjelmen på hovedet. Men med tiden er cykelhjelmene blevet meget mere komfortable at bære, og med introduktionen af de skaterinspirerede skaterhjelm børn er det endda blevet smart og sjovt at få en hjelm på hovedet, inden man bevæger sig ud i trafikken.

Skaterhjelm til børn – Vælg en skaterhjelm sammen med dit barn

En skaterhjelm til børn er lige så sikker i forhold til beskyttelse og de gældende internationale standarder for sikkerhed som de almindelige cykelhjelme. Og skaterhjelmene er langt oftest også godkendt til cyklister – men tjek det nu for en sikkerheds skyld, inden du vælger hvilken hjelm, din datter eller søn skal have. Producenterne har nemlig fundet ud af, at mange foretrækker skaterhjelmen, for den har flere muligheder for et smart design med et personligt præg end cykelhjelmen, der er mere strømlinet til sport end den er til korte ture i byen på vej til fritidsaktiviteter eller skole. En skaterhjelm børn har ikke det store antal huller til ventilation, som de konventionelle cykelhjelme har, for skaterhjelmen bliver typisk brugt til de forholdsvis kortere ture for eksempel i byen, hvor cykelhjelmen med sin udluftning er designet til de længere ture.

Derfor har producenterne også fundet ud af at længe langt større vægt på design, komfort og god pasform, end mange af cykelhjelm producenterne. Den større skal omkring hovedet kan prydes i festlige og farverige mønstre og farver, og til de mindste børn er der mulighed for at købe hjelme med populære, søde og sjove illustrationer på. 

Vælg en skaterhjelm til børn, som barnet gerne til have på

Designet er også vigtigt for en helt anden grund. Erfaringer viser nemlig, at hvis barnet ikke bryder sig om hjelmen – altså hvis den er kedelig, uinteressant eller ligefrem grim, så vælger de den fra, så snart de får mulighed for det. Det betyder, at hjelmen ofte kommer til at hænge mere i skabet eller på knagerækken, end den sidder på hovedet ude i trafikken. Og så har du gjort dit barn en bjørneteste. Lad derfor barnet være med til selv at bestemme den skaterhjelm børn, som din pige eller drenge synes er sjovest, frækkest eller sødest at tage på hovedet.

Der er mange populære mærker på markedet, der har en særlig børnelinje til de mindste trafikanter på cykel. Det gælder både for skater- og cykelhjelme. Børnehjelmene er ofte lidt mere sprælske i farven, og det er også en god ide set fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, idet disse hjelme, hvoraf nogle endda har et ekstra lys i den bagerste del, langt bedre ses af bilisterne i stedet for de mere grå eller sorte hjelme, som kan være svære at se i mørket eller i regnvejret. Vælg derfor en skaterhjelm børn og gør både forældre og børn glade i låget.