Elcykler

Elcykel til mænd, kvinder og børn

Hvis du er på udkig efter en ny, eller din første elcykel, så tag et kig på vores brede udvalg. Vi kan leverer elcykler til både kvinder, mænd og børn i næsten alle aldre.
Der kan være rigtig mange gode grunde til at vælge en el cykel, frem for eksempelvis bil nummer 2.
Med en eclykel, forurener du langt mindre, end hvis du kører rundt i en bil. En el cykel er også langt nemmere at komme rundt med i større byer, lige som du har meget nemmere ved at finde en parkeringsplads til din elcykel, end til en bil.
Og så får du selvfølgelig også meget mere motion, ved at vælge en eclykel frem for bilen. 

Elcyklen vinder frem

De seneste år har elcyklen vinet mere og mere frem i Danmark, og hvis man skal finde en af grundende her til, skal man nok kigge på udviklingen af selve elcyklen. Gennem årene, er der blevet udviklet rigtig meget på motor fronten, og bla. BOSCH har gjort rigtig store fremskidt, hvad angår rækkevidde og ladetid af batteri, men også Samsung leverer nogle super gode batterier til elcykler. Både rækkevidde og ladetid, er noget der er rigtig vigtig når du skal vælge elcykel. Hvis du bruger din elcykel til dagligt, det kan være til og fra BOSCHarbejde, og indkøbsture, så er det vigtigt at el cyklen som minimum kan klare en tur til og fra arbejde, hvis du ikke har mulighed for at lade batteriet op på dit job.

Elcykel og batteri

Når du skal finde din nye elcykel, skal du ikke kun kigge på om det er en flot cykel, selv om et selvfølgelig også er et vigtigt parameter. Men størrelsen på dit batteri er også vigtigt, da det har stor indflydelse på hvor langt du kan køre på din elcykel, inden du skal lade den op. Groft sagt, kan man sige at du kan køre dobbelt så lagt, ved de samme forhold, med et batteri der er dobbelt så stort.
Der er dog ange ting der kan spille ind, når det gælder rækkevidde på elcyklen.

Nogle af de ting, der kan forkorte rækkevidden, kan være:
Koldt vejer - Så yder batteriet ikke så godt.
Høj last - Hvis du f.eks har barn eller børn på cyklen, eller tunge indkøbstasker, kan vægten spille en negativ rolle i rækkevidden.
Kuperet terræn  - Når du cykler op ad bakke, vil moter og batteri skulle yde mere, og derfor vil rækkevidden blive kortere.

Elcykler og hastighed

De fleste elcykler er godkendt til et topfart på 25 km/t hvilket vil være nok for lagt de fleste af os. Der findes dog elcykler, der er godkendt til at kunne køre helt op til 45 km/t. Hvis du ønsker en elcykel med en topfart på 45 km/t skal du være klar over at det ikke er alle der må køre på cyklen. 

Du skal som minimum være 15 år, for at må kører på en 45 km/t elcykel. Men hvis du er mellem 15 og 18 år gammel, skal du være i besiddelse af et gyldigt knallertkort. Alle personer over 18 år må kære på de såkaldte Speed Pedelc elcykler. Du skal også være klar over at det kræver en ansvarsforsikring, på samme måde som til en knallert. Det kan derfor hurtigt blive en noget dyre fornøjelse at anskaffe sig en elcykel til 45 km/t end en "normal" elcykel der kan kører 25 km/t

Spørg hvis du er i tvivl

Du skal være tryg ved din handel, når du vælger at købe en elcykel hos os. Derfor sidder vi klar ved både mail og telefon, til at give gode råd og vejlede dig, når det gælder valg af elcykel.

Så hvis du er det mindste i tvivl om motor størrelse, batteri størrelse, type af elcykel, eller hvilken cykelhjelm du skal anvende til din elcykel, så tøv endelig ikke med at tage fat i os og stil alle de spørgsmål du har på hjertet.