Giro cykelhjelm

Giro er en af de mere professionelle cykelhjelm-producenter. De har bl.a. mange modeller med solskærm og andet mere avanceret tilbehør, samt et stort udvalg af hjelme til enkeltstartskørsel. Udover det laver de også mange almindelige hjelme til både voksne og børn. Giro cykelhjelme varierer ekstremt meget i pris, men deres almindelige hjelme koster omkring 400-500 kr. Deres cykelhjelme til børn ligger på 300-400 kr. Og så er der de professionelle enkeltstartshjelme, som koster helt op imod flere tusinde kroner. Hvis du er ambitiøs cykelrytter og ikke bare skal til og fra arbejde eller studie, så er Giro et rigtig interessant mærke.

En Giro cykelhjelm er førstevalg til voksne og børn


Med en cykelhjelm fra Giro køber du ikke blot sikkerhed og tryghed i trafikken. Du får samtidig en hjelm, der kan dække så godt som alle behov og krav, du har, til en moderne og sikker cykelhjelm. Giro har lavet cykelhjelme i over 25 år, og med tiden er mærket blevet et af de mest anvendte og respekterede i verden. En Giro cykelhjelm er det foretrukne valg, hvad enten du bruger hjelmen i det daglige på cykelturen frem og tilbage fra arbejdet eller uddannelsen; om du er professionel landevejsrytter eller dyrker triatlon, og naturligvis også når du skal vælge den bedste og mest sikre hjelm til dine børn - nemlig Giro

Med en cykelhjelm fra Giro går du aldrig på kompromis

Sikkerheden til dine børn skal der aldrig gås på kompromis med, for vi ved alle, at børnene er mere usikre cyklister, og de kommer oftere til skade, end voksne gør. Men hverken voksne og erfarne cykelryttere er heller ikke usårlige, selvom de har stor erfaring. Det er derfor, cyklister generelt altid bør bære en cykelhjelm – ikke bare til sport eller på mountain-bike i skoven, men også til hver eneste dag, når man cykler til jobbet eller skal en tur i supermarkedet. 

Vidste du, at der er cirka mellem 80 og 90 procent mindre risiko for at få en hovedskade ved et cykelstyrt, hvis du bærer cykelhjelm? Det viser flere internationale undersøgelser, og det viser også meget godt, at der kun er fornuftige årsager til at huske cykelhjelmen, inden du springer op på cyklen og tramper i pedalerne. En Giro cykelhjelm er design i verdensklasse med fokus på detaljen. Den aerodynamiske hjelm er meget let at have på hovedet, har et gennemtestet system til ventilationen, og samtidig er den komfortabel og stilfuld i designet. 

Giro cykelhjelmen blev født mellem hav og bjerge

Det var Jim Gentes, der i 1985 lancerede Giro cykelhjelmen i et landskab ved Santa Cruz i Californien, USA, der inspirerede ham til at designe en hjelm for folk med fart over feltet, når de dyrke de udendørs – ofte freestyle – aktiviteter. Han kiggede på surfere i havet og off piste skiløbere i bjergene omkring byen – det var folk med en stor følelse af uafhængighed og frihed, og som satte pris på at se sådan ud i deres stil og tøjvalg. Men han så også, at der var et marked for bedre beskyttelse for vovehalsene, der ofte oplevede uheld og ulykker med alvorlige udfald. Jim Gentes ville ændre den uniform, som action-sporten havde. I stedet for at spørge sig selv, ’hvorfor’ der kun var klodset og tilfældigt udstyr og hjelm på markedet, sagde han ’hvorfor ikke gøre det selv’. Han designede derefter den første letvægtshjelm til hans egen sportsgren – nemlig cykelsporten. Det ændrede alt inden for sikkerhedsudstyr til cyklister over hele Jorden.

Og det har været en stor del af Giro cykelhjemenes dna lige siden. Jim Gentes var selv cykelrytter og designer, og Giro blev skabt med 50 procent af hver. Gentes ville udfordre status quo inden for disse sortsgrenes beklædning og sikkerhed. Sådan er det stadig, og de fleste ledende medarbejdere på hovedsædet i Santa Cruz kommer selv fra udendørs sportsgrene, hvor der er fart og action. 

Cykelhjelmen fra Giro til udendørs action

Giro producerer cykelhjelme inden for både cykling – både på landevej og off road, og inden for al slags skisport. Du finder de aerodynamiske hjelme med kravet om effektiv ventilation, når man sidder i flere timer under den bagende sol ude på ruterne. Og du finder de mere dækkende hjelme til skisport med fokus på enten fart eller mere showprægede discipliner inden for ski og surf. Derudover designer Giro også smart og stilskabende tilbehør som briller, specialsko, beklædning, handsker alt sammen med hensyn til de behov, som sportselskerne har til kvalitetsprodukter. Som et af de få mærker har Giro desuden både en herre- og damekollektion inden for næsten alle kategorierne. 

De nyeste hjelme fra Giro er lavet med den nyeste teknologi, der bliver kaldt MIPS (Multidirectional Impact Protection). Teknologien betyder, at hjelmen, hvis den udsættes for et stærkt stød som ved et styrt, omdirigerer slagets kraft til hjelmen i stedet for kraniet og hjernen.  Kort forklaret så roterer en del af hjelmen for eksempel på asfalten, i stedet for at disse stød tilføres din hjerne. Det reducerer styrtets kraft endnu mere end de konventionelle cykelhjelme.

Når du vælger en Giro cykelhjelm køber du ikke bare et kvalitetsprodukt, der er som lavet fra top atleterne selv. Du køber en livsstil og en identitet, der signalerer til omverdenen, at du er et udendørs menneske, der nyder hvert et øjeblik på farefulde piste eller tørre og stejle landeveje.