Cykelkurve

Cykelkurve til montering både foran og bagpå din cykel

En cykelkurv er populær især blandt kvinder, men vi har selvfølgelig både cykelkurve til mænd, damer og til børn. Den er ganske enkelt uundværlig, da den er ideel, når du skal ud og handle eller have mange små ting med dig. En cykelkurv er både funktionel og moderigtig. Den bruges først og fremmest til opbevaring, men den kan også pynte på cyklen og måske endda gøre den unik. Er du øm i skuldre og nakke af at cykle rundt med en rygsæk på ryggen eller en tung taske over skulderen, så er en cykelkurv lige noget for dig.

Cykelkurve kan selvfølgelig bruges af både kvinder og mænd, og de findes i et utal af forskellige designs. Og når du sidder bekvemt og godt i sadlen uden en tyngende belastning på ryg og skuldre kan du koncentrere dig om, hvad der sker i trafikken.

En cykelkurv har plads til det hele 

Cykelkurve er mest almindelige at sætte på styret, men der finder også et væld af kurve, der kan monteres på bagagebæreren. Skal du have meget udstyr eller flere tasker med hver dag, så kan det være en god ide at købe begge dele, ikke mindst for at få en god fordeling af vægten på cyklen også. Materialerne er forskellige, men de mest almindelige er metal og plast, men det afhænger også meget af, hvilket mærke du vælger. Nogle kurve til cykler kan fint bruges som indkøbskurv, så sparer du også udgiften til plastikposer og gavner samtidig miljøet, andre er med regntæt overslag og kan bruges i alt slags vejr året rundt.

Skal du have plads til hånd- eller skuldertasken, skoposen, indkøbsnet, sportstasken eller andre typer af tasker og ting, som kurven kan holde til at fragte rundt. Så forkæl dig selv med ekstra plads på cyklen med en ny rummelig cykelkurv fra .

Vi har cykelkurve til både styr og bagagebærer
Mange foretrækker at have deres cykelkurv bag på cyklen, da disse cykelkurve ikke gør cyklen så ustabil, når de er lastet, som en cykelkurv der er monteret på styret, og ofte er cykelkurve til bagagebæreren også større.

Nogle kurve monteres ved at sætte dem fast med bagsmækken på bagagebæreren, mens andre monteres med et specielt beslag, som gør at kurven sidder ordenlig fast og kan bære lasten. Kurvene fås også med kliksystem (KLICKfix), så cykelkurven hurtigt kan klikkes af og tages med. Den slags cykelkurve er desværre også ret lette at stjæle, så derfor fås disse med en lås. Se vores udvalg af cykelkurve til at sætte bagpå cykler her

Har du en cykelstol monteret på din bagagebærer, er det en god ide med en cykelkurv til styret. Nogle vælger også at have en cykelkurv foran, da det er nemmere at holde øje med tingene, når kurven er placeret på styret. En ulempe ved at have sin cykelkurv foran kan være, at det gør cyklen mere ustabil, hvis man kommer noget tungt i sin kurv, da det så bliver sværere at holde balancen. Se vores udvalg af cykelkurve til at sætte foran på cykler her

KLICKfix cykelkurve

KLICKfix er en quick release løsninger udviklet af det tyske firma Rixen & Kaul GmbH. KLICKfix kurve kan let af- og påmonteres ved blot et tryk på adapteren. Kurven har påmonteret beslag til indgreb i adapteren på styret. Styradapteren skal købes separat. Denne løsning gør at din kurv sidder forsvarligt fast under transporten, og er let at afmonterer, når du skal have kurven med dig. KLICKfix systemet er utrolig brugervenligt og er derfor også meget populært blandt cyklister. De fleste kendte mærker af cykel cykelkurve leveres i dag med KLICKfix. Se vores udval af cykelkurve med KLICKfix her

Maskuline cykelkurv
Den nye trend er, at mænd også bruger cykelkurv. De mænd der har en ”retro-cykler” bruge ofte en kurv til cyklen. Cykeltasker har ellers ofte været mænds foretrukne opbevaringsgear til herrecykler, men i dag er det mere populært at bruge cykelkurv. De findes i mange varianter og er fremstillet i forskellige materialer. Se udvalget af cykelkurve til mænd her.

Børne cykelkurve
I kategorien cykelkurve til børn finder du cykelkurve i flere forskellige størrelser alt efter størrelsen på den børnecykel, som de skal bruges til. Børne cykelkurvene fremstilles i forskellige materialer og fås i mange forskellige designs både til piger og drenge og prinsesser og superhelte. Se vores udvalg af seje cykelkurve til børn her.

Cykelkurve til dyr
Hører du til en af dem der har verdens dejligste kæledyr, som du gerne vil have med dig, når du cykler, så findes der også cykelkurve til dem. En cykelkurv til dyr er overdækket, således at hunden eller katten ikke kan hoppe ud, men alligevel sidde og kigge ud og følge med i, hvad der sker. Se vores udvalg af dyrecykelkurve her.