Racerhjelm

Racerhjelme

Skal du finde den perfekte racerhjelm til cykling på racercykel, er der en del ting, du skal tage højde for, før du vælger din hjelm. Der er nemlig flere ting, som en racerhjelm skal opfylde for at være god nok til formålet. Det skyldes især, at den bruges i meget høj fart - og netop af denne grund skal racerhjelme være lavet med sikkerhed som absolut førsteprioritet.

Hvad er en racerhjelm?

En racerhjelm bruges, som du nok allerede har gættet, til cykling på racercykler. Det er en sport, der foregår i et meget højt tempo, og som derfor kræver godt sikkerhedsudstyr. En vigtig del af dette udstyr er naturligvis racerhjelmen, som har til formål at beskytte hovedet ved styrt. Kendetegnende ved en racerhjelm er primært, at den er let, fordi det i racercykling handler om at være så let som muligt, hvis man vil hurtigt fremad.

Sådan vælger du den rette racerhjelm

Da det kan være svært at vælge den rette hjelm blandt de mange hjelme på markedet, har vi nedenfor beskrevet tre punkter, som en god racerhjelm bør opfylde.

En god pasform

Noget af det vigtigste ved en racerhjelm er, at den har en god pasform. Dels er en dårlig pasform en af mange undskyldninger for at undlade at bruge hjelm, men en god pasform er også vigtig for at få en god oplevelse og et godt resultat, da en cykelhjelm med en dårlig pasform kan være generende og demotiverende.

Når du skal vælge en racerhjelm, er det derfor vigtigt at vælge en, der kan indstilles og justeres, så den passer perfekt til hovedet og sidder, som den skal.

Racerhjelme med en god pasform findes oftest i de hjelme, som har mange justeringsmuligheder.

God ventilation og mange luftkanaler

Næste punkt på listen over vigtige egenskaber ved en racerhjelm er god ventilation. Dette er vigtigt, fordi kropstemperaturen stiger, når man dyrker motion med høj intensitet og fart, som det gør sig gældende i landevejscykling.

God ventilation er et vigtigt punkt at tage højde for, fordi det kan være farligt, hvis man ikke kan komme af med den varme luft, der stiger til hovedet. Hvis denne ikke kan afledes, kan man få et alvorligt ildebefindende.

En racerhjelm med god ventilation er en hjelm, som har mange luftkanaler. Optimalt har den både kanaler, der tager koldt luft ind, og som afleder den varme luft.

Prioritér lav vægt

Når man dyrker racercykling handler det om at køre stærkt. Ligesom racercyklen skal være så let som muligt, skal en racerhjelm være det samme. Jo lettere man er, jo hurtigere kan man nemlig køre.

Derfor bør man kigge efter letvægts cykelhjelme. Når man skal finde en racerhjelm, der lever op til dette krav, kan man med fordel vælge en hjelm, som er lavet med In-Mold teknologi. Dette betegner en teknologi, hvor hjelmens inder- og yderskal er smeltet sammen. Resultatet bliver en meget lettere hjelm, som på samme tid er mere solid.

Find din racerhjelm hos eCykelhjelm.dk

Med ovenstående i baghovedet er du klar til at finde din racerhjelm. Det kan umiddelbart lyde som noget af en opgave at skulle finde en hjelm, som kan opfylde alle disse krav, men det er ikke tilfældet. I vores udvalg hos eCykelhjelm.dk finder du mange hjelme, som indeholder alle de ovenstående kvaliteter. Dette er blandt andet følgende racerhjelme: