Børn

Da Bell skabte de første hjelme i 1954 var det mere undtagelsen end reglen, at folk tog en cykelhjelm på hovedet, inden de cyklede ud i trafikken. Men heldigvis er det i dag langt mere almindeligt, at både børn og voksne ifører sig hjelmen, når de går i gang med at trampe i pedalen. Det er især børnene, der er blevet gode til at tage hjelmen på. Med en Bell cykelhjem sikrer du dit barn bedst muligt i trafikken. Bell har i 25 år samarbejdet med organisationen ’Safe Kids Worldwide’ om større sikkerhed for cyklende børn.

Det handler først og fremmest om oplysningskampagner, uddannelse og udarbejdelse af programmer, der fremmer brugen af cykelhjelme til børn. Undersøgelser har vist, at en hjelm kan mindske risikoen for alvorlige hjermeskader og kraniebrud med næsten 90 procent. Der har blandt andet været store oplysningskampagner i forbindelse med børnenes første skoledag, hvor Bell uddeler cykelhjelme til de børn, der ikke bærer en hjelm. For Safe Kids Worldwide og for Bell er alle familiers mulighed for at få en Bell cykelhjelm i høj kvalitet og lav pris et mål, som virksomheden fortsætter arbejdet med. Og statistikkerne viser, at det er et nyttigt arbejde, der bliver gjort.

Siden 1991, hvor Bell trådte ind i samarbejdet, har væsentlig flere børn i USA fundet ud af, at man skal tage cykelhjelm på. Dengang havde kun 15 procent af børnene hjelm på – det tal er i dag steget til 48 procent. Det er klare fremskridt, men det er jo ikke fuldendt før alle børn har hjelm på, når de cykler ud i trafikken. Derfor fortsætter Bell også samarbejdet med organisationen om at oplyse især amerikanske familier om cykelhjelmens fortræffeligheder.

Bell cykelhjelm til børn – barnets sikkerhed frem for alt

Når Bell skaber cykelhjelme til børn, går man ikke på kompromis i forhold til design og sikkerhed. Hjelme til børn er farvestrålende, så børnene finder dem spændende at tage på. En hjelm hjælper ingenting, hvis barnet ikke har lyst til at tage en kedelig, ensfarvet tingest på hovedet. For så bliver hjelmen jo ikke brugt. Børn vil akkurat som deres forældre have en flot og velsiddende cykelhjelm på. Du kan vælge en Bell cykelhjelm til børn, der er bygget nøjagtigt som til elitesportsudøverne på mountainbike eller landevej.

Farverne signalerer fart over feltet, og de stærke farver signalerer også til bilisterne i trafikken om, at man skal passe på cyklisten. Andre af Bells cykelhjelme til børn er designet og illustreret til de lidt mindre børn, så der i stedet for fartstriber er sjove tegninger eller mønstre på. Der er altså noget at vælge imellem for både piger og drenge – og naturligvis også for forældrene!

Vælg det sikre, når dine børn skal lære at cykle

En Bell cykelhjelm til børn, der begynder at lære at cykle, er et godt og sikkert valg. Når du begynder træningen med barnet, skal det helst foregå på en stille, lukket vej eller sti. Begyndt eventuelt med at tegne streger på asfalten, som barnet skal manøvrere efter. Det giver god træning, og barnet lærer hurtigt at dreje og standse. Når barnet har lært det, kommer de næste skridt med at lære at give tegn, når de drejer eller standser, så andre kan se, hvad de er i færd med. Det er meget vigtigt at balancen er helt på plads, inden I begiver jer ud i den rigtige trafik.

Kan barnet se sig tilbage over skulderen, inden det drejer, uden at slingre for meget? Øv det intenst, og øv det med god tålmodighed, for det er en læring, hverken du eller barnet vil fortryde. Jo flere af de rigtige vaner i trafikken, du lærer barnet, jo mere sikkert er det, at barnet også optræder forsvarligt og sikkert i trafikken til og fra skole og fritidsaktiviteter.