Abus MountX

Abus MountX

MountX er en børne- junior hjelm fra Abus hvor der virkelig er blevet kræset om detaljerne. MountX øger dit barns synlighed i trafikken, med blandt andet LED-baglygte i nakken, samt store hvide reflekser. Let hjelm der fås i flere forskellige flotte udgaver.

MountX har In-mold konstruktion, hvilket vil sige at MountX er helstøbt, således at det inderste af hjelmens lag, er smeltet sammen med det yderste. Det giver hjelmen en bedre lethed og en god komfort, og har yderligere givet Abus mulighed for at lege ekstra med hjelmens form, så MountX både er blevet både smart, sej og beskytter bedst muligt.

MountX - Sikkerhed og fokus

Tyske Abus, gør meget ud af at sætte børn i fokus, når de skal have skabt hjelme. De tænker først og fremmest på funktionalitet; er hjelmen nem at bruge og kan børnene selv finde ud af at indstille den?. Design og farvevalg; Er det en spændende og attraktiv hjelm som børn ønsker at bruge?, Samt sikkerhed; Lever hjelmen op til de sikkerhedskrav der er til hjelme?

Lethed er også en af Abus's fokuspunkter og er et sted hvor MountX virkelig kan være med, og selvfølgelig skal en hjelm til børn ikke være klodset og tung, for så mister de lysten til at tage den på. 

En multifunktionel cykelhjelm

Børn og juniorer er som regel meget mere aktive end voksne når det gælder at benytte flere former for aktiviteter, hvor en hjelm virkelig er nødvendigt. MountX hjelmen er en slags multi-funktionel hjelm, som børn både kan bruge når de cykler, ruller på rulleskøjter, kører på MTB, samt drøner af sted på løbehjul. 

At gøre opmærksom på sig selv i trafikken er nærmest et must, og på det område byder MountX fra Abus på noget helt særligt. En af de største kritiske punkter ved påkørsler af cyklister i trafikken, er at bilerne har svært ved at se cyklisterne bagfra. Især små børn, kan glemme at være opmærksomme og kigge sig ordentligt for, og det er her at MountX spiller en væsentlig rolle. 

Bliv set i trafikken med MountX

På MountX hjelmens bagside er synlighed nemlig tænkt ind i selve hjelmens design. I nakkespændet finder du først og fremmest en
rød LED-baglygte, der kan ses på lang afstand. Lygten er ikke godkendt, så den kan bruges som baglygte alene, men lygten virker som en god supplerende løsning, som bilister, oftest ser ligeså godt som cyklens baglygte, da LED-baglygten i hjelmen, jo er oppe i en anden højde end den normale baglygte. OBS. batterierne i LED-baglygten kan udskiftes.

Reflekser er rigtig vigtige og også her skal vi lade blikket falde på bagsiden af MountX. På hver side, af bagsiden, er der to store hvide reflekser. 
Alt i alt er øget synlighed en ting Abus har vægtet rigtig højt med denne hjelm.

Vedligeholdelse og efterjustering

Juniorhjelmen fra Abus, har mange nyttige funktioner. Hjelmens bløde puder giver dit barn en god komfort og hjælper jer frem mod den perfekte pasform. Efter et par måneder med mange aktive stunder kan puderne sagtens klare at blive vasket i hånden. Med en fugtig klud, kan du, selv på de MountX hjelme med matte overflader, sagtens vaske den forsigtigt af. Hjelmens stropper er lavet i blødt materiale, der også kan klare en våd klud, og er derfor nemme at vedligeholde.

Derudover er MountX, som nævnt tidligere, nem at justere. Med justeringshjulet i nakken, har du også gode muligheder for hjælpe dit barn, frem til en god pasform. Stropperne er også nemme at tilpasse, så de ikke sidder og strammer og generer barnet. 

Da børn er så aktive som de er, så vil hjelmens stropper, samt selve justeringen på hjelmen, blive løsere med tiden, og da ikke alle børn selv er opmærksomme på det område, er det vigtigt at i får kigget til hjelmen og får den efter justeret en gang imellem. For sidder hjelmen enten for langt fremme - eller for langt tilbage, hjælper den ikke særlig meget hvis barnet skulle være ude for et uheld.

MountX er en klart favorit når det kommer til gode junior-hjelme.