Junior

Cykelhjelm til junior 

De yngste cyklister er de mest udsatte over for at komme ud for uheld, når de bevæger sig ud i trafikken. Børnene er naturligvis ikke så trænede i reglerne på gader, veje eller stier, og samtidig har heller ikke endnu opnået en sikkerhed på cyklen, hvis der opstår uregelmæssige og farlige situationer. Derfor ved alle godt, at de mindste blandt trafikanter skal bære cykelhjelm, så de er maksimalt sikret, hvis det værst tænkelige skulle ske.

Børnene er gode til at tage cykelhjelmen på, når de er små. Men det kniber med at huske det samme, når barnet bliver til junior og teenager, men juniors cykelhjelm er mindst ligeså vigtig at have på, som det mindre barns. I junioralderen har barnet opnår en vis erfaring, og de fleste bevæger sig med stor sikkerhed i trafikken, som de selv føler, de er herrer over. Men det er netop her, problematikken opstår. For de større børn har ofte en tendens til at tro, at de nu er blevet urørlige og mesterlige, når de sidder på cyklen. Og det er her, at faren ofte kan opstå. 

Få cykelhjelmen på plads – også på juniors hoved

For når vi – og i dette tilfælde altså juniorerne – tror, at vi mestrer alle greb på en cykel, så indtræffer overmodige eller kåde beslutninger, og der bliver taget unødige chancer. Dette er ensbetydende med, at der opstår farlige situationer, hvor en cykelhjelm er på sin plads, hvis overblikket glipper et øjeblik, og man styrter mod asfalten. Problemet er imidlertid, at store børn mange gange har droppet at køre med junior cykelhjelm, og det kan få alvorlige følger.

Her på siderne kan du finde smarte og tidssvarende cykelhjelme til børn og juniorer, som de har lyst til at tage på i stedet for at lade den hænge ubrugt – og det gør en verden til forskel.