Cykelhjelme til babyer

I denne kategori finder du vores baby hjelme, som kan bruges af babyer i en cykelvogn såvel som i en cykelstol. Vi har cykelhjelme helt ned til 46 cm i hovedstørrelse, så der er altså nogle til de aller mindste. Alle hjelmene er sikre og CE-godkendte, så du kan roligt vælge den model hvis form, mønster og farve du synes bedst om. For at finde den rigtige størrelse skal du måle din babys hovedstørrelse (se hvordan her) - alternativt kan du bruge tabellen nedenfor til at få en indikation.

Baby

Med en baby bag på cyklen er det ekstra vigtigt at få købt den rigtige babycykelhjelm, da en lille baby slet ikke har mulighed for at beskytte sig i tilfælde af en ulykke. Derfor er det virkelig vigtigt at få valgt den rigtige cykelhjelm til din baby - ikke bare en eller anden tilfældig hjelm, men en der rent faktisk kan sidde ordentligt på hovedet og beskytte hele vejen rundt.

Der findes et stort udvalg af cykelhjelme til babyer, og specielt har de store brands nogle rigtig gode produkter til formålet. For voksne kan cykelhjelmens stil være ret afgørende for, om det er en vi kan lide eller ej, men for en baby er der typisk ikke så mange forskellige at vælge i mellem - det er i høj grad den samme type hjelm du kan finde forskellige steder, bare i forskellige farver.

Babyer skal bruge cykelhjelm

Mange forældre tænker ikke over, at babyer i en cykelvogn eller cykelstol også skal have cykelhjelm på hovedet for at opnå maksimal sikkerhed. Cykelhjelm baby er ligeså vigtig som en cykelhjelm til børn, der selv cykler, for uheldet kan jo være ude, selvom det er en voksen, der har styret mellem hænderne. For der er absolut ingen forældre, der bør risikere babyens liv og helbred på grund af en cykeltur uden cykelhjelm baby.

Hvis en cykelhjelm baby ikke yder den bedste beskyttelse, så bliver risikoen øget kraftigt for hjernerystelse og i værste fald endda hjerneblødninger, kraniebrud og varige men efter et styrt. Børn er nemlig endnu mere udsatte end voksne i forhold til at beskytte hjernen mod slag, da et barns hoved er tungere i forhold til resten af kroppen, og derfor slår det hårdere ved et styrt mod asfalt eller en kantsten.

Vælg den rigtige cykelhjelm til din baby første gang

Når du som forælder skal vælge den rigtige cykelhjelm til din baby, så skal du sørge for at købe en hjelm, der sidder helt rigtigt på hovedet. Mål barnets hoved og se efter de størrelser, som producenterne laver. Hvis hjelmen ikke passer på millimeteren, så er der gode råd for dette også. Hjelmene kan polstres med blødt skum ikke bare for komfortens skyld, men også for sikkerhedens, da hjelmen skal sidde tæt på hovedet – dog uden at stramme alt for meget, så barnet føler ubehag ved at bære cykelhjelm baby. De fleste modeller fra virksomhederne har også et skruespænde i nakken, hvor man kan finindstille størrelsen, så den altid passer til babyens hoved, der jo vokser hurtigt i de første år. For en cykelhjelm baby må ikke sidde løs og rutsje rundt på hovedet, for ellers er den ikke sikker nok, hvis I skulle komme ud for et uheld.

Sørg også for at hjelmen dækker hele babyens hoved, så både tindinger, pande, baghoved og nakke er dækket mest muligt. Undgå desuden den ubehagelige oplevelse, at hjelmens rem under hagen niver i huden, for det kan være en meget ubehagelig ting for babyen eller det lille barn. Der skal helst være plads til to fingre mellem remmen og huden, når du sætter den fast. Væn dig i øvrigt til jævnligt at tjekke, at hjelmen nu også passer, efterhånden som barnet vokser sig større.

Når børnene skal have den næste cykelhjelm, vil de gerne selv vælge, hvordan hjelmen skal se ud. Men når de er babyer, er der nok ikke mange krav fra den lille til, hvor sød eller sej den ser ud. Vælg derfor altid en sikkerhedsgodkendt hjelm med mærkatet EN 1078, og vælg også gerne en hjelm, der har klare og stærke farver, så I på den måde gør alt for at I bliver set i den tætte trafik eller ude på de mørke landeveje. En anden god idé er at der er monteret ekstra reflekser på hjelmen, ligesom nogle af modellerne har en lampe isat, der gør trafikanterne opmærksomme på jer.