Cykelhjelme til babyer

I denne kategori finder du vores baby hjelme, som kan bruges af babyer i en cykelvogn såvel som i en cykelstol. Vi har cykelhjelme helt ned til 46 cm i hovedstørrelse, så der er altså nogle til de aller mindste. Alle hjelmene er sikre og CE-godkendte, så du kan roligt vælge den model hvis form, mønster og farve du synes bedst om. For at finde den rigtige størrelse skal du måle din babys hovedstørrelse (se hvordan her) - alternativt kan du bruge tabellen nedenfor til at få en indikation.

Baby

Med en baby bag på cyklen er det ekstra vigtigt at få købt den rigtige baby-cykelhjelm, der beskytter helt optimalt i tilfælde af, at I skulle vælte. Den rigtige størrelse og pasform er to vigtige faktorer, når du vælger cykelhjelm til din baby. Da det er svært for dit barn selv at udtrykke, om en hjelm sidder ordentligt, er det dit ansvar at sikre dette. 

Der findes et stort udvalg af cykelhjelme til babyer, og specielt har de store brands nogle rigtig gode produkter til formålet. For voksne kan cykelhjelmens stil og design være ret afgørende for. Men for en baby er der typisk ikke så mange varianter og stilarter at vælge i mellem - det er i høj grad den samme type baby-cykelhjelm du kan finde forskellige steder, bare i varierende farver.

Sørg for, at hjelmen altid er på 

Mange forældre tænker ikke over, at babyer i en cykelvogn eller cykelstol også skal have cykelhjelm på hovedet for at opnå maksimal sikkerhed. En cykelhjelm til din baby er ligeså vigtig som en cykelhjelm til børn, der selv cykler. Uheldet kan nemlig være ude, selvom det er en voksen, der har styret mellem hænderne. Der er absolut ingen forældre, der bør risikere babyens liv og helbred -  på grund af en cykeltur uden hjelm.

Hvis en cykelhjelm til babyen ikke yder den bedste beskyttelse, så bliver risikoen øget kraftigt for hjernerystelse og i værste fald endda hjerneblødninger, kraniebrud og varige mén efter et styrt. Børn er nemlig endnu mere udsatte end voksne i forhold til at beskytte hjernen mod slag, da et barns hoved er tungere i forhold til resten af kroppen, og derfor slår det hårdere ved et styrt mod asfalt eller en kantsten.

Sådan vælger du den rigtige baby-cykelhjelm 

Når du som forælder skal vælge den rigtige cykelhjelm til din baby, så skal du sørge for at købe en hjelm, der sidder helt rigtigt på hovedet. Mål barnets hoved og se efter de størrelser, som producenterne laver. Hvis hjelmen ikke passer på millimeteren, så er der gode råd for dette også. Hjelmene kan polstres med blødt skum. Ikke bare for komfortens skyld, men også for sikkerhedens, da hjelmen skal sidde tæt på hovedet – dog uden at stramme alt for meget, så barnet føler ubehag ved at bære den. De fleste modeller fra virksomhederne har også et skruespænde i nakken, hvor man kan finindstille størrelsen, så den altid passer til babyens hoved, der jo vokser hurtigt i de første år. En cykelhjelm til baby må ikke sidde løs og rutsje rundt på hovedet, for ellers er den ikke sikker nok, hvis I skulle komme ud for et uheld.

Sørg også for, at hjelmen dækker hele hovedet, så både tindinger, pande, baghoved og nakke er dækket mest muligt. Undgå desuden den ubehagelige oplevelse, at hjelmens rem under hagen niver i huden, for det kan være en meget ubehagelig ting for babyen eller det lille barn. Der skal helst være plads til to fingre mellem remmen og huden, når du sætter den fast. Væn dig i øvrigt til jævnligt at tjekke, at hjelmen nu også passer, efterhånden som barnet vokser sig større.

Når børnene skal have den næste cykelhjelm, vil de gerne selv vælge, hvordan hjelmen skal se ud. Men når de er babyer, er der nok ikke mange krav fra den lille til, hvor sød eller sej den ser ud. Vælg derfor altid en sikkerhedsgodkendt hjelm med mærkatet EN 1078, og vælg også gerne en hjelm, der har klare og stærke farver, så I på den måde er meget synlige i trafikken. Det kan være en fordel, når I cykler i tæt trafik eller ude på de mørke landeveje. En anden god idé er, at der er monteret ekstra reflekser på hjelmen, ligesom nogle af modellerne har en lampe isat, der gør trafikanterne opmærksomme på jer.