Plejemidler til cykler

Plejemidler til cykler

"Jeg er så glad for min cykel jeg kommer hurtigt langt omkring" det påstår i hvert fald Povl Kjøller og han har helt ret. Det er nemlig vigtigt at du ikke glemmer at pleje din cykel, da den skal kunne holde i mange år. 

For den perfekte pleje af cyklen kan du i denne kategori finde diverse plejemidler der får dine cykelture til at køre som smurt i olie. Find produkter som: Kædeolie, cykelshampoo, børster og meget meget andet.

Hos eCykelhjelm.dk vil vi gerne hjælpe dig med at passe godt på din cykel både sommer og vinter og har derfor et godt udvalg af plejemidler.

Ligesom en bil skal plejes og vedligeholdes skal din cykel selvfølgelig også plejes og vedligeholdes, ellers er det helt sikkert at du ikke har en god cykel ret længe.

Rengøring af cyklen

Uanset om du har en af de helt dyre cykler til professionel kørsel eller en ganske almindelig citycykel er det virkelig vigtigt at du pleje din cykel.

Når du skal rengøre din cykel er det en rigtig god ide at anvende en cykel shampoo. Du kan vælge en shampoo hvor du vasker med en klud/børste og tørrer efter med en tør klud. Du kan for eksempel også vælge en cykel shampoo som Super Bike Wash der skal sprayes på og så tørre efter med en klud eller skylle med vand.

Når cyklen er tør vil det være en god ide at give den en gang polish. Med polish holder cyklen en flot og skinnende farve og desuden afvises vand og støv så du har en renere cykel i længere tid.

Kører du MTB eller cykel cross er der fremstillet en Clean & Protect specielt til disse cykler da cyklerne her kræver lidt mere og effektiv pleje end de cykler der anvendes til den daglige kørsel.

Synes du blot din cykel lige trænger til at blive tørret af med en klud vil du sikkert synes det er super smart med handske fremstillet i microfiber,det er hurtigt og effektivt at fjerne støvet og handsken laver hverken ridser eller mærker i lakken.

Vigtigt at rengøre/smøre cykelkæden

Det er yderst vigtigt at kæden holdes fri for snavs da det kan fremkalde rust. Hos eCykelhjelm.dk vil vi foreslå dig at starte med at børste din kæde ren for for snavs.Det giver ingen mening at smøre en kæde fyldt med snavs.

Når du har rengjort kæden skal den selvfølgelig også smøres. Vi derfor forskellige kædeolier du kan vælge imellem. Du kan her vælge en decideret kædeolie eller en olie der med fordel kan anvendes til såvel kæde som andre dele på cyklen der skal smøres, kort sagt en allround olie. Uanset hvilken olie du vælger garanterer vi en olie i høj kvalitet.

Kører du for eksempel MTB eller Cross ved du godt hvor snavset cyklen er efter sådan en tur. Her kan der sidde både snavs, ler samt andet godt fra det ujævne terræn i din kæde, så her gælder om at være særlig påpasselig med rengøring og smøring af kæden med mere, ellers bliver næste tur i det ujævne terræn ikke helt så sjov og god.

No Drip Finish Line

Synes du synes det er svært at undgå at svine på andre dele af cyklen når du renser eller smører din kæde, kan du med en No drip Finish Line ramme kæden helt præcis. Du fylder blot olie/affedtningsmiddel over i din No Drip, og du er klar til at gå i gang.

Vedligeholdelse af bremser

Bruger du håndbremsen når du er på cykeltur eller føler du dig mere sikker med fodbremsen? Du skal selvfølgelig bruge de bremser du føler dig mest tryg ved, men for at sikre en god opbremsning er det vigtigt at rengøre og give sine bremser olie.

Husk også rengøring af cykelhjulet

Du har naturligvis helt tjek på om der er luft nok i dine cykelhjul, men vil undgå rust er det altid godt at tage en god børste og fjerne snavset før du sprayer/vasker hjulet. Husk også at give olie ved hjulets nav.

Hvor skal cyklen smøres?

Er du i tvivl om hvordan du skal smøre din cykel, kan det måske være en fordel at bruge en af de rigtig gode allround olier, så er du på den sikre side. Hvor meget rengøring og smøring din cykel kræver afhænger helt af hvilke udfordringer din cykel udsættes for.