BMX hjelm

BMX hjelme

Hvis du kører BMX, så vil du helt sikkert kunne finde en cykelhjelm her på denne side som du vil synes om. Måske endda flere. Måske endda så mange, at du ikke kan vælge. BMX-hjelme er jo lidt specielle og anderledes fra almindelige hjelme, og udvalget af dem er ikke helt så stort som udvalget af de traditionelle hjelme, men alligevel har vores samarbejdspartner Cykelpartner.dk et rigtig fornuftigt udvalg til dig der elsker BMX.

Vi kender alle sammen cykelhjelmen fra de første generationer, som alle var præget af indflydelsen fra de professionelle cykelløb – og ikke så meget andet. Skulle man finde andre typer hjelme, kunne man ty til motorsporten og motorcyklisternes full-face hjelme, men de var ofte alt for tunge at benytte som cyklist, selvom BMX ryttere har brug for mere beskyttelse af hovedet, end den almindelige cykelhjelm, der præger landevejene og gaderne i byerne.

Med BMX cyklingens stigende popularitet steg også behovet for ordentlig hovedbeskyttelse – og det har producenterne for længst fundet ud af. I dag finder du et stort udvalg inden for BMX cykelhjelme, der yder den helt rigtige beskyttelse mod fald og vildtfarende grene og kviste på turene i skoven og grønne områder. Og den har fået en vægt, som er passende for en cyklist. BMX hjelmen er anderledes og minder stadig om motocross hjelmen med en tykkere skal grundet højere fart, mere beskyttelse af hele hovedet og med visir, hage- og mundbeskyttelse og ofte også med skygge, så det vildtflyvende smat fra skovbunden ikke rammer ind i øjnene.

Beskyt dig bedst muligt under ræset på skovbunde med en BMX cykelhjelm

Mange BMX cyklister i begynderklassen bruger nogle gange en skaterhjelm til formålet. Det er et udmærket alternativ, for denne hjelm yder også beskyttelse – i hvert fald indtil farten for alvor begynder at stige og faremomenterne tilsvarende. For BMX sporten er en hæsblæsende sport, der sætter alle muskler i kroppen på overarbejde mens adrenalinen og vejrtrækningen pumper derudaf.  Der sker uheld på ruten, og det kan næsten ikke undgås. Derfor er det vores anbefaling, at man efter introduktionen til sporten får anskaffet sig den rigtige BMX hjem.

BMX er en herlig sport, som giver fantastiske oplevelser i naturen, samtidig med at man opbygger en vedvarende kondition og udholdenhed. Men det er også nødvendigt med god beskyttelse med en BMX cykelhjelm.