Skaterhjelm

Skaterhjelme - alt i skaterhjelme til børn og voksne

Skaterhjelmene i vores sortiment kan både bruges til skating/BMX/løbehjul og lign., men altså også til at cykle med. Det mest populære skaterhjelm-brand er Nutcase, som er kendte for deres hjelme i diverse flotte farver og mønstre. Det danske mærke UrbanWinner laver nogle lignende hjelme, som dog er mere fokuseret på neonfarver end mønstre. Derudover har Bell også lavet nogle fede skaterhjelme med deres Faction-kollektion. Du kan se dem alle herunder.

Skaterhjelme er populære

I de seneste år har skaterhjelmene fået flere brugere, der aldrig står på skateboard, men som er ganske almindelige cyklister. Cyklisterne har fået øje på skaterhjelm, fordi den på mange måder er mere smart, spændende og generelt anderledes end den klassiske cykelhjelm, der i sin tid først og fremmest blev udviklet til de professionelle cykelryttere, som vi kender fra tv på landevejene i Frankrig, Spanien og Italien. 

Skaterhjelm passer til alle – også til cyklister

Skaterhjelm er naturligvis udviklet til skatere, så derfor er formen på hjelmen anderledes: Hjelmens skal dækker simpelthen mere af hovedet, og den minder på mange måder om de gamle knallerthjelme, mange måske kender fra 1950’erne og fremefter. Det andet, man lægger mærke til ved første øjesyn af skaterhjelm, er de manglende ventilationshuller, som jo er så fremhævede og dominerende på den klassiske cykelhjelm. På samme måde som med skallens form, så skyldes fraværet af ventilationshuller, at hjelmen ikke er skabt til cykelløb over flere hundrede kilometer, men mere til kortere ture, hvor man ikke kommer til at svede nær så meget som ude på de lange ruter. Og det giver hjelmen en stil, som især bymennesker har taget til sig på deres forholds→vis korte ture i den travle bytrafik.

En skaterhjelm og dens cyklende fætter er på rigtig mange måder den samme – også i forhold til sikkerheden. Derfor er der heller ikke stor forskel på, om du bruger den ene eller anden hjelmtype, når u skater eller cykler. Det vigtigste, du skal huske på, er, at den skal passe din hovedform, og at den skal være behagelig at bære på hovedet. 

Skaterhjelm som cykelhjelm - Sikkerheden er den samme

Mange har en formodning om, at skaterhjelme ikke er lige så sikre, som cykelhjelme er. Men det er en gammel skrøne, som ikke længere holder stik. Sådan var det måske engang, men det er langt fra sådan i dag. Langt de fleste skaterhjelme er sikkerhedsgodkendte til cyklister, for de yder den samme form for beskyttelse i alle hjelmens detaljer som cykelhjelmen gør – og det gælder i øvrigt også til folk, der løber på inliners eller rulleskøjter.

De mest populære skaterhjelme de seneste år er lavet af de firmaer, der har formået at integrere skaternes hang til selvstændighed og frihed sammen med det moderne menneskes lyst til at udstråle individualitet blandt den grå masse i trafikken. Det er producenter som Nutcase, der er kendt for at lave de mest sprudlende og personlige hjelme, som nogle dog finder en tand for friske. Melon er et nyt produkt på markedet og deres hjelme er blandt de letteste at bære på hovedet. Her finder du hjelme, der passer til den yngre bruger. Ønsker du en mere neutral skaterhjelm, så er tyske Abus skaterhjelm et rigtig godt valg. Med flotte design til både kvinder og mænd rammer virksomheden de fleste, der gerne vil se smarte ud med en cykelhjelm på hovedet uden at skille sig alt for meget ud.