Bedst i test cykelhjelm til børn

Som barn i Danmark er det helt naturligt at lære at cykle meget tidligt. Danmark er et cykelland, og det kan ses på de travle cykelstier og gader rundt omkring hver morgen og eftermiddag. Derfor skal børnene også tidligt lære at cykle, så de kan begå sig i trafikken som de uerfarne cyklister, de er, i nogle år fremover endnu.

Og når vi siger børn som cyklister, så siger vi i næste sætning: Husk nu en god og sikker cykelhjelm – gerne en cykelhjelm, der er bedst i test. I en test bliver cykelhjelmen udsat for slag, stød og pres, der i værste fald kan ske i trafikken. Det betyder, at hjelmens vigtigste del – selve hjelmen eller skallen – testes for om materialet har en stærk nok brudstyrke, der kan modstå et alvorligt fald fra cyklen.

'Bedst i test'-cykelhjelme til børn

Cykelhjelmen til børn skal først og fremmest være godkendt, så man har garanti for, at hjelmen tager slag og stød mod hovedet. Find CE-mærket EN 1078, som er den europæiske standard for godkendte cykelhjelme til både børn og voksne. Når det er klaret, så skal I sammen finde den rigtige hjelm, der passer til dit barn. Hjelmen skal sidde godt på hovedet, uden at den rutsjer rundt ved en bevægelse. Men husk, at den heller ikke må sidde for stramt, så den klemmer om hovedet. De fleste testede cykelhjelme i dag har gode muligheder for at finindstille hjelmen, og det er et aboslut must at regulere en smule, især også set i lyset af, at dit barn vokser med tiden, og det samme gør hovedet. Med en god finindstilling ved hjælp af et spænde i nakken, kan du få hjelmen til at sidde korrekt.

Det er alt sammen medvirkende til at afgøre, om en cykelhjelm er sikker nok til børnene. Desværre er det sådan, at der er for mange hjelme, der ikke lever op til sikkerhedskravene, når de udsættes for tests af myndigheder i forskellige lande. Det kan være, at hjelmens skal er for svag, at remmene om hoved og hage ikke låser godt nok, eller hjelmen ikke ses tydeligt nok i regnvejr eller mørke. En hjelm, der hædret som den bedste i test, har alle disse ting på plads, og så kan I roligt koncentrere jer om at finde den hjelm, som din søn eller datter synes bedst om af dem. Det er nemlig yderst vigtigt, at du alder barnet selv vælge den hjelm, som det bedst kan lide. For uanset hvor sikker den er, og hvor godt den sidder på hovedet, så betyder det intet, hvis barnet ikke kan lide cykelhjelmens udseende, for så bliver det et problem senere hen, med at huske at tage den på.

Find den bedste cykelhjelm i test, inden dit barn træder op på cyklen

Det er altså hele samspillet i hjelmens design, farve og valget af materialer, der ligger til grund for, om en hjelm er bedst i test eller ej. Det handler om den ultimative sikkerhed i trafikken. Derfor er det vores anbefaling altid at vælge cykelhjelmen til børn, der har vist sig at være bedst i test.