Cykelhjelm med lys (LED)

Cykelhjelme med indbygget LED-lys er ekstremt populære i øjeblikket, specielt nu hvor det er mørkt udenfor, og hvor man som cyklist er ekstra udsat. Vi har en række hjelme hvori der er indbygget et rødt LED-lys bagpå - se dem alle herunder.

LED-lys er noget af det nyeste indenfor cykelmarkedet. Det skaber fordele der kan komme cyklisterne til gode i trafikken. Først og fremmest er dét at have en cykelhjelm en fordel i sig selv. Den nedsætter risikoen for skader og varige mén i hovedregionen. Et nyere bud på en opgradering af cykelhjelmen lyder på LED-lys indsat i hjelmen. Men hvor ligger fordelene i cykelhjelm med lys og er det en ordentlig omgang teknisk bøvl med konstant udskiftning af batterier og lignende?

Cykelhjelm med lys

LED-lys på cykelhjelme er ikke kun en super cool gadget du kan fremvise vennerne, det er også en faktor der kan skabe større sikkerhed I trafikken. Sådanne LED-lys kan være med til at nedsætte risikoen for unødige uheld i trafikken og dermed mindske risiko for skader. Dette skyldes, at de nyeste cykelhjelme med lys - lyst kan bringe lys ud i en 180 graders vinkel og dermed er alt bagfrakommende trafik bevidst om, at der er en cyklist foran dem.

LED-lyset er samtidig en fast del af cykelhjelmen, men derfor skal cyklisten stadig anvende en almindelig baglygte. LED-lys skal ses som et supplement til baglygten.
Værd at betragte er også, at have front LED-lys på hjelmen (hjelme kan fås med klick-on til forlygte) der følger den retning som cyklisten kigger. Derved kan cyklisten bedre orienterer sig i trafikken og derved med større sandsynlighed få øje på fodgængere, andre cyklister eller bilister i trafikken. Dette kan være med til at nedsætte risiko, så cyklisten dermed sammen med de 180 grader fra bag LED-lyset har 360 graders oplyst vinkel.

Cykelhjelm med LED lys er økonomisk og miljøvenlig

LED-lys er sammenlignet med halogen betragteligt mere miljøvenligt. Ved anvendelse af cykelhjelme med LED-lys er miljø-belastningen mindre, og i disse miljøpressede tider er en sådan ting værd at sætte pris på samt benytte. Bevist er det nemlig, at LED-lys holder 15-20 gange længere end halogen. Derudover er LED-lysene billigere i brug sat i forhold til andre former for lys. Ved kort anskuelse spares der mellem 15-20 gange så meget på lysets levetid. Dette giver en økonomisk besparelse og det er mere miljøgavnligt. Det betyder dog ikke at kvaliteten af lyset nedsættes. Tværtimod er kvaliteten mindst lige så god som ved halogen.

De fleste LED-lys kan i dag også lysdæmpes/forstærkes og LED-lyset kan derved indstilles til cyklistens behov. Dette er en super nyttig funktion, og kan alt efter om cyklisten befinder sig på landet eller i byen, blive en funktion andre trafikanter også vil glæde sig over.

Mindre risiko, større sikkerhed, færre uheld, bedre belysning, mindre miljøbelastning og god kvalitet. Alle disse er fordele ved at anvende en cykelhjelm med lys cyklisten kan af gode grunde erhverve sig i en cykelhjelm med lys. Opfordringen lyder ovenpå de mange fordele, at cyklisten investerer i en god funktionel cykelhjelm med lys.