Fodpumper

Fodpumper/gulvpumper

Hos eCykelhjelm.dk har vi et stort udvalg affodpumper/gulvpumper, som er en af de mest udbredte cykelpumper. Pumpen er effektiv og kan hurtigt pumpe din cykel op, fordi luftkammeret er stort. Desuden er den let at betjene og du har begge hænder fri til at pumpe med.

Overvejelser før du køber en ny fodpumpe
En fodpumpe (gulvpumpe) er et ”must have” i hjemmet, uanset hvor meget man cykler. Fodpumpen kan det samme som en håndpumpe, men rent fysisk er den større, og det betyder at den også har et større luftkammer, som gør det hurtigere og mere effektiv for dig at pumpe dit dæk op. En gulvpumpe har som regel en base, brede håndtag og en slange, hvilket gør at du har bedre greb og fodfæste samtidig med at pumpen står mere stabilt medens du pumper cyklens dæk.

Før du køber en ny gulvpumpe, er det vigtigt at du overvejer, dine behov og ikke mindst finder ud af, hvilken ventil der sidder på din cykel eller jeres cykler. 

Du finder en ventil-guide her.

Derudover skal du undersøge hvilket dæktryk dine dæk kan holde til. Det står som regel på siden af dine cykeldæk og er angivet i bar eller PSI (Pounds per Square Inch).Det er vigtigt at dæktrykket er rigtigt for at opnå den bedst mulige cykeloplevelse og mindst muligt slitage på dækkene.  Hvis dæktrykket er for højt risikerer du at dækket mister sin fleksibilitet, og lader småsten m.m. passere ind i dækket. Er dæktrykket for lavt, påvirker det rullemodstanden, fordi det kræver mere fremdrift at holde cyklen i gang. Derfor anbefaler vi en fodpumpe, der giver dig mulighed for at kontrollere dæktrykket, nemlig en med manometer.

 

Fod- og gulvpumper med manometer
Et manometeret det optimale hjælpemiddel, når du skal pumpe dækkene på din cykel. Det gør det mulighed at aflæse dæktrykket imens du pumper. På den måde sikre du, at dine dæk får det korrekte tryk, som passer til din cykel og din kørestil. Du skal dog være opmærksom på, at manometeret ikke er hundrede procent korrekt i sin måling. Men det er stadig en god idé at investere i en cykelpumpe med manometer, for at få en indikation af dæktrykket.

Hvilke fordele og ulemper har fodpumper

En af fordelene ved fodpumpen er størrelsen på luftkammeret. Denne type pumpe er yderst effektiv til at pumpe et cykeldæk op. Gulv- og fodpumpen har også den fordel, at den er nem at betjene, fordi du har et godt greb i de brede håndtag og en god stabilitet i form af basen. Investerer du i en fodpumpe med et manometer, er du sikret en optimal køreoplevelse og et minimalt slid og vedligeholdelse af dine dæk fordi du får en indikation af dæktrykket.

Der er ikke mange ulemper at nævnte, når vi taler om fodpumpen. Dog fylder den betydeligt mere end en håndpumpe, og den er ikke specielt praktisk at have med, når du er ude at cykle, specielt fordi den er lidt for klodset til at montere på cyklen.