Cykelpumper

Cykelpumper til alle dæktyper

Hos eCykelhjelm.dk har vi et stort udvalg af cykelpumper. Så kig i vores udvalg og find den cykelpumpe der passer bedst til dig og dine behov. Uanset hvor langt du cykler, og hvilken type cykel du kører på, er en cykelpumpe en vigtig del af dit cykeludstyr. Cykelpumper fås i mange forskellige modeller, og det er rigtig vigtigt at du vælger en pumpe til cyklen, der passer til dine behov og selvfølgelig også til din cykel (ventil).

Hvilken type ventil sidder der på din cykel?
Før du kan begynde at vælge cykelpumpe, skal du finde ud af, hvilken type ventil der sidder på din cykel. Nogle cykelpumper passer nemlig til en bestemt ventiltype, og andre kan bruges til flere forskellige ventiltyper.

De tre mest almindelige typer ventiler:


Til venstre ses en Racer-, i midten er Dunlop- og til højre ses en Autoventil.

Racerventilen skal manuelt åbnes. Den har en diameter på 6,5mm og klarer et tryk på op til 15 bar (afhængig af kvaliteten).

Den mest almindelige ventil er Dunlop. Den og sidder ofte på børnecykler og citybikes. Diameteren på denne ventil er på 8,5 mm og kan klare et tryk på 6 bar som maximum.

Autoventilen ses ofte på MTB og BMX cykler. Ventilen er den samme som sidder på biler herfra kommer navnet. Diameteren på denne ventil er på 8,5 mm og kan klare et tryk på 4 bar som maximum. Fordelen ved denne type ventil er, at den kan pumpes på de fleste tankstationer.

 

Hvor finder jeg det korrekte dæktryk?
Det er vigtigt at du kører med det rigtige dæktryk, ellers risikerer du at slide dækket forkert og minimere dækkets levetid samtidig med at din kørekomfort forringes. Det maximale eller anbefalede dæktryk kan aflæses på siden af dit cykeldæk. Dæktryk er oftest angivet i bar eller PSI (Pounds per Square Inch).
Hvilken cykelpumpe skal jeg vælge?
Når du har fundet ud af hvilken ventil cykelpumpen skal bruges til, kan du begynde at overveje, hvilken type cykelpumpe, der bedst opfylder dit behov. Skal du bare pumpe børnenes cykel en gang i mellem så er en hånd- eller fodpumpe måske det du har behov for. Cykler du til og fra arbejde hver dag og har derfor tit brug for en pumpe i tilfælde af punktering så er en håndpumpe i en miniudgave, som kan montere på cyklen måske noget for dig. Er du en rigtig cykelentusiast og kører på et mere professionelt plan, så stiller du sikkert større krav til hvad en cykelpumpe skal kunne. Du har måske behov for, let og hurtigt at kunne pumpe din cykel under en træningstur eller midt under et cykelløb. Her vil en lille og let pumpe f.eks. en håndpumpe eller CO2 pumpe med patron være fordelagtig, fordi den er let at have med enten i sadeltasken eller monteret på cykelstellet.

 

Gode råd til velpumpede og vedligeholdte cykeldæk:

v  Din ventil og pumpe skal passe sammen

v  Pump ikke dine dæk for hårdt – du finder det anbefalede lufttryk på siden af dækket

v  Hvis du cykler meget - tjek dit dæktryk en gang om ugen

v  Efter hver cykeltur bør du rengøre dine cykeldæk

v  Cykeldæk bliver møre med tiden. Er gummiet begyndt at revne, skal dækket udskiftes

 

Pumpe til forgaffel/støddæmper


Hvis du kører MTB kan du med fordel anskaffe dig en pumpe, til forgaffel og dæmper. Det er nemlig meget brugt med luftstøddæmpere på mountainbikes. Mange er ikke klar over, hvor vigtigt det er at have det rigtige lufttryk i forgaflen og dæmperen, Det er ikke underordnet om du vejer 50 eller 100 kg for dit lufttryk i en forgaffel og om du kører på landevej eller i terræn med svære tekniske udfordringer såsom hop og forhindringer. eCykelhjelm.dk har et godt udvalg af pumper til forgaffel og dæmper her på siden.

Kan man justere lufttrykket selv?
Hvis du har en forgaffel eller bagdæmper med luftkammer, har du mulighed for at justere lufttrykket deri. Du kan nemt selv gøre det med en af disse pumper– der er jo altid en vis tilfredsstillelse i selv at kunne ordne sin mountainbike.

Hvilket lufttryk skal jeg køre med?
Når du kontrollere lufttrykket i forgaflen, vil du kunne forbedre din køreoplevelse og tilpasse lufttrykket til din vægt og kørestil. Forskellen på om din cykel kører godt eller fantastisk ligger i det rigtige tryk i forgaflen. Det anbefalede tryk står på siden af forgaflen. Det er vejledende og vi anbefaler at du prøver dig lidt frem med forskellige tryk til du finder det der passer til din kørestil. Hvor tit du skal pumpe, afhænger af din kørestil og hvor ofte du kører på din cykel.