Cykelbriller

Cykelbriller

I denne kategori finder du et STORT udvalg af cykelbriller der passer perfekt til lange ture på hjernhesten. Cykelbriller med udskiftligt glas, gør det muligt for dig at kunne bruge dine cykelbriller hele året rundt. Er du til gode solide briller, bør du kaste et kig på Rudy Projekt der er førende inden for cykelbriller. God fornøjelse!

Cykelbriller - et fornuftigt valg


På varme solrige dage, kan et par cykelbriller blive en nødvendighed, for at kunne beskytte sine øjne mod sol og vind under cykelturen. Cykelbriller er blevet mere og mere almindeligt for mange landevejsryttere, men også blandt folk der køre MTB er det efterhånden også noget man ser mere og mere.

Der er forskel på cykelbriller og solbriller

Cykelbriller er fremstillet med det særlige formål at beskytte dine øjne mod vind, stærk belysning fra solen og skadelige UW stråler, derfor frarådes det at du bruger dine cykelbriller under f.eks. bilkørsel, da bilens forrude allerede har indbygget UV-beskyttelse.

Cykelbriller med stor UV-beskyttelse


Når du vælger dine cykelbriller, anbefales det at du tjekker hvor høj UV-beskyttelse brillen har. Dine øjne er noget af det vigtigste du har og de skulle gerne holde hele livet, og stor UV-beskyttelse bør være noget du vægter højt.

Cykelbriller med farvede linser

Når du skal vælge dine cykelbriller, bør du tage farven på brillens linse med i dine betragtninger. Cykelbriller kan købes i flere forskellige modeller, samt med forskellig farvede linser.

Som en tommelfingerregel, siger man at man bruger briller med mørke nuancer i sommerperioderne, samt lyse linser i vinterperioderne. Glassende yder nemlig hver sin form for beskyttelse. F.eks. vil cykelbriller med blå/mørke glas beskytte bedst under stærkt solskin, hvor linser med gule nuancer, beskytter bedst i tæt skydække, dårlig sigtbarhed og generelt til når der er mere afdæmpet dagslys.

En god idé - cykelbriller med udskifteligt glas

Der er stor forskel på de forskellige cykelbriller. Mange cykelbrille-mærker fremstiller kun cykelbriller med faste linser, hvor andre fremstiller cykelbriller med udskiftelige linser. Så hvilke cykelbriller bør man så vælge?

Vi har følgende råd, vedrørende ting du bør overveje inden køb:

1. Er du kun på farten i en bestemt periode på året. Så kan du have meget gavn af cykelbriller med faste linser.

2. Cykler du hele året rundt? Så er briller med udskiftelige linser det bedste valg for dig. Det gør det nemlig muligt at tilpasse brillen, med linser, der passer til årstiden.

Med de fleste cykelbriller med udskiftelige linser, følger et par ekstra par linser med. 

Brillens opbygning


Der er som før nævnt stor forskel på de forskellige briller. De lette og smalle cykelbriller er meget passende til brug ved f.eks landevejskørsel, hvor briller med mere robust stel, kan være en god idé at bruge ved kørsel på MTB i f.eks. skoven.

Alt i alt bør du overveje hvad dine briller bliver udsat for, så du har mest glæde af dine cykelbriller.

Mærker – Kvalitet frem for alt.


I vores sortiment kan du finde cykelbriller fra det hollandske mærke Fastrider, der fremstiller et bredt udvalg af gode kvalitets briller. 

Casco fremstiller også cykelbriller, der især lægger vægt på stilrent design, samt funktionalitet.

Rudy project er et kendt amerikansk mærke som nok mest er kendt for at fremstille cykelhjelme i verdensklasse. De har i mange år også skabt gode cykelbriller, der også egner sig til flere forskellige sportsgrene.

Har du yderligere spørgsmål vedrørende cykelbriller, er du mere end velkommen til at ringe eller skrive til os.