Cykelhjelm til landevej

Landevejshjelme

Vil du gerne prøve kræfter med landevejscykling, er det vigtigt, at du anskaffer dig ordentligt udstyr, som er beregnet til formålet. Ordentligt udstyr indebærer flere ting. Først på listen står en god landevejscykel – uden den kommer du ikke langt. Men dernæst kommer en landevejshjelm.

Der findes et hav af landevejshjelme på markedet, hvilket gør det svært at finde ud af, hvilken man skal vælge.

Nedenfor kan du læse om, hvad en god landevejshjelm er, ligesom du kan se et udvalg af landevejshjelme fra eCykelhjelm.dk, som lever op til, hvad det vil sige at være en god landevejshjelm.

Hvad er en landevejshjelm?

Landevejshjelme bruges, som navnet antyder, til landevejscykling. Denne cykelsport foregår på landeveje og er den form for cykling, vi eksempelvis ser i Tour de France og Giro de Italia. Uanset om du vil prøve landevejscykling med konkurrence eller motion som formål, bør du anskaffe dig en landevejshjelm i ordentlig kvalitet. Denne kan nemlig være med til at redde dit liv, skulle uheldet være ude.

Sådan vælger du den rette landevejshjelm

Der findes mange forskellige landevejshjelme, hvorfor du bør bruge god tid på at undersøge hvilken hjelm, der passer til dit behov. Da dette kan være en jungle at bevæge sig rundt i, har vi nedenfor samlet tre punkter, som vi mener, en god landevejshjelm skal opfylde.

Mange justeringsmuligheder

Det er altafgørende, at en cykelhjelm sidder godt på hovedet. Hvis du er så uheldig at falde eller at blive påkørt, skal hjelmen forblive i den rigtige position. Det kan kun lade sig gøre, hvis hjelmen har mange justeringsmuligheder, som får den til at sidde ordentligt fast. Især er landevejshjelme med mulighed for justering bagtil et godt valg. Optimalt har de et drejesystem, som du kan dreje på, indtil hjelmen sidder, som den skal. Men også stropper og hagespænder er med til at sikre en god justering.

Fokus på sikkerhed

Også sikkerhed er på listen over ting, en god landevejshjelm skal have. Dette må næsten siges at være det vigtigste af de tre punkter. Sikkerhed er altafgørende, fordi man kan komme alvorligt til skade, hvis man styrter i høj fart - det kan endda have dødelig følger. En god cykelhjelm med optimal sikkerhed er en hjelm, som lever op til CE-norm 1078 sikkerhedskravene for cykelhjelme. Især er sidstnævnte et godt pejlemærke at gå efter.

God ventilation

Sidste punkt ud af tre er punktet god ventilation. Dette er altafgørende, da det forhindrer overophedning og ubehag på grund af varme, man ikke kan komme af med. Det er forholdsvis nemt at undersøge, fordi det blot kræver, at du tjekker, hvor mange luftkanaler hjelmene har. Optimalt har de både kanaler, der trækker luft ind, og kanaler, som kan aflede varm luft.

Landevejshjelme hos eCykelhjelm.dk

Hos os finder du landevejshjelme, som opfylder alle de ovenstående punkter. For at gøre det let for dig at vælge, har vi nedenfor samlet fem landevejshjelme, som opfylder kravene inden for punkterne:

  • Mange justeringsmuligheder (med fordel både via nakke, hagespænde og stropper)

  • Optimal sikkerhed (tjek om de lever op til sikkerhedskravene CE-norm 1078)

  • God ventilation (mange luftkanaler og både luft ind- og udgange)

Listen over landevejshjelme der opfylder ovenstående: