Hvad betyder CE EN 1078 certificeringen?

CE-mærkningen er en slags indikator for, om et produkt overholder EU-lovgivningen. Mærkningen muliggør forskellige varers fri bevægelighed mellem EU-landene. De lovgivningsmæssige krav til produkter sikrer en reduktion af tekniske handelshindringer. Man sikrer ligeledes, at de nationale myndigheder i et EU-land ikke kan stille strengere krav til et produkt end de krav, der er formuleret i direktivet. CE står for “Conformité Européenne”, som betyder, at et produkt opfylder de europæiske regler, det skal, og at det samtidig lovligt kan markedsføres i EU.

CE-mærket er altså en erklæring om, at et produkt levet op til de forskellige krav. Dette betyder altså ikke, at CE-mærket  er et kvalitetsmærke. Dog tager lovgivningen udgangspunkt i miljøhensyn og forbrugernes sundhed og sikkerhed. Har et produkt en CE-mærkning, betyder dette heller ikke, at det nødvendigvis er blevet testet. For nogle produkter er det et krav, at de bliver testet, men dette gælder altså ikke alle produkter.

Hvordan har CE-mærkningen betydning for cykelhjelme?

Hvordan har CE-mærkningen så egentlig noget at gøre med cykelhjelme? Faktisk er det således, at cykel- og skaterhjelme kun må sælges, hvis de har CE-mærket. Selvfølgelig kan hjelme også leve op til en masse sikkerhedskrav. Hvis din hjelm er mærket “EN 1078”, kan du være sikker på, at den lever op til disse sikkerhedskrav. EN 1078 er en europæisk sikkerhedsstandard for cykel- og skaterhjelme og dækker over de helt præcise krav, der er til en cykelhjelm, før den må sælges i EU. Kravene gælder hjelmens design, fremstillingsprocesser samt de metoder, man bruger til at teste hjelmene.

Før en cykelhjelm eller en skaterhjelm kan CE-mærkes, skal en uvildigt laboratorium tjekke sikkerheden af det enkelte produkt. Herefter kan producenten selv CE-mærke hjelme af samme type.

CE- og EN 1078-mærkede skater- og cykelhjelme hos eCykelhjelm

Du kan med fordel shoppe din cykel- eller skaterhjelm hos eCykelhjelm. De er alle CE-godkendte og mærkede med CE EN 1078. De lever altså op til lovgivningen på området og de regler, der er for cykelhjelme og andre produkter i EU. Derudover er du sikker på at få en sikker og kvalitetssrig cykelhjelm, når du shopper den hos eCykelhjelm. Der er masser af hjelme at vælge imellem, så det er bare med at gå på opdagelse og finde den, du synes allerbedst om.