Sjove

Vi har på eCykelhjelm.dk et stort udvalg af sjove cykelhjelme til både voksne og børn. Vores primære prioritet når vi vælger cykelhjelme til vores sortiment er at de er sikre, dvs. de er CE-godkendte, og det næste vi kigger efter er om det udseendesmæssigt er en hjelm som kunder vil kunne lide.

Og her i 10'erne er vi gået ind i en tid, hvor en cykelhjelm ikke skal være sporty og kedelig, men derimod moderne og sjov. Vi har ikke noget imod at vores cykelhjelm vækker opmærksomhed - hellere det end at den er kedelig og ikke passer ind i vores personlige stil.

En stor del af de sjove cykelhjelme vi har er fra mærket Nutcase, og de laver hjelme til både voksne og børn. De producerer en lang række af sjove hjelme, som er ekstremt populære i øjeblikket.

Sjove cykelhjelme til voksne og børn

Der var engang, hvor cykelhjelme blev lavet til et formål alene, og det var at øge beskyttelsen af hovedet. Dengang tænkte man ikke meget over design eller komfort, men et viste sig efterhånden, at det ikke er nogen holdbar ide at fjerne fokus på de to vigtige elementer. For med de kedelige hjelme, der oven i købet slet ikke sad rart på hovedet, opnåede man bare, at både børn og voksne lod hjelmen hænge derhjemme i stedet for at tage den på, når man skulle ud at cykle.

Dermed er hele ideen jo væk, for det handler jo i bund og grund om, at hovedet og hjernen skal beskyttes i trafikken, hvis uheldet sker. Men heldigvis skete der noget på den front, for flere producenter fandt jo ud af, at folk i dag gerne vil have sjove cykelhjelme, seje cykelhjelme eller skøre cykelhjelme på, når de begiver sig ud på jernhesten. Sjove cykelhjelme er kommet for at blive!

Sjove cykelhjelme er lige så sikre som alle andre hjelme

Uanset om cykelhjelmen er kedelig eller sjov, så er det vigtigt, at man tager en cykelhjelm på hovedet, inden man cykler ud i trafikken – både i byerne, på stierne og på landevejene. Det er ikke lovpligtigt at have en cykelhjelm på, men det skyldes ikke, at det ikke er mere sikkert. Årsagen til det er, at eksperterne frygter, at færre folk vælger cyklen som transportmiddel, hvis loven skal bestemme, at man skal bære cykelhjelm. Derfor vurderer de, at det slet ikke kan betale sig at tvinge danskerne til at tage cykelhjelm på.

Men det er stadig mere end bare en god ide at tage en hjelm på hovedet – gerne sjove cykelhjelme – inden du skal ud og cykle. Sjove cykelhjelme skal lige som alle de andre dog udfylde nogle krav, du skal tænke over, inden du køber hjelmen. Find ud af, om cykelhjelmen er godkendt efter de europæiske standarder for sikkerhed. Når hjelmen bærer CE mærket, kan du være sikker på, at den lever op til standarderne. Derefter skal du have hjelmen på hovedet. Den må ikke sidde for stramt eller for løs.

Den skal heller ikke klemme eller kradse. Når du har fundet den rigtige størrelse ved at måle omkredsen om dit hoved, så følger der små puder med, som kan sættes på indersiden af hjelmen. På den måde kan hjelmen komme til at sidde helt tæt og dermed øge chancen for at hjelmen ikke falder af ved en kollision. 

Sjove cykelhjelme har ofte stærke farver, som gør det nemmere for bilisterne at se dig på gaden i tusmørke eller på regnvejrsdage. Hvad der gør en cykelhjelm sjov må du helt selv vurdere. Det vigtigste er, at det er en sikkerhedsgodkendt hjelm, der skaber glæde og smil til og fra arbejde, uddannelse eller fritidsaktivitet.