Seje cykelhjelme

Alverdens seje cykelhjelme

Da cykelhjelmene begyndte at ramme gader og veje tilbage i 1980’erne, var det først og fremmest på grund af efterspørgslen fra sports- og cykelfans, der gerne ville ligne idolerne fra de store cykelløb, der blev vist på tv. De seje cykelhjelme var med andre ord de hjelme, som man så på de professionelle ryttere og intet andet. 

Nu om dage er der kommet masser af nye muligheder for at få en sej cykelhjelm på hovedet. De sporty hjelme findes naturligvis stadigvæk, og de har fået en designmæssig overhaling flere gange siden de første noget klodsede cykelhjelme ramte de danske cyklister dengang. I dag er hjelmene aerodynamiske vidundere, og udluftningen til hovedbunden har heller aldrig før været så effektive som nu. Men i dag er det fortrinsvis byhjelmen, også kaldet urbanhjelme, der anses som seje cykelhjelme for mange danskere. Det skyldes den mere stilrene form på hjelmen, der samtidig beskytter mere af hovedet, hvis der skulle ske et styrt.

Seje cykelhjelme til enhver alder og køn

Men seje cykelhjelme er mere end formen på hjelmen, der er inspireret af de hjelme, der begyndte som hovedbeskyttelse til skateboard-kørerne. Med til historien om de moderne cykelhjelme er også den opfindsomhed, som mange af producenterne ligger i hjelmens design i fantastiske farver og fængslende mønstre og illustrationer. Men om en cykelhjelm er sej eller ej, afhænger selvfølgelig også af, hvem der bedømmer hjelmen. 

Drenge synes nok bedst om cykelhjelme, der indikerer fart og spænding, mens piger måske er mere til seje cykelhjelme med flotte motiver på. Kvinder og mænd finder ofte også hver deres favoritter blandt hjelme med og uden motiver. Sikkert er det i hvert fald, at der er både søde og seje cykelhjelme til alle her på vores sider inden for de forskellige modeller og i alle regnbuens farver og mønstre.