Pæne

Pæne cykelhjelme

Alle ved at smagen hvad angår mode og trends ændrer sig med tiden. Det, der var hot, pænt og trendy i 1980’erne er så langt fra betragtet som pænt eller smart i dag. Sådan er det med så godt som alle forbrugsvarer, og sådan er det naturligvis også med synet på pæne cykelhjelme – for hvad er det egentlig i dag?

100-vis af pæne cykelhjelme

Det kommer an på, hvem man spørger. Den elegante, matte og enkeltfarvede skaterhjelm er den pæneste hjelm for cyklisterne med lidt år på bagen. Det er den mere stilfulde og pæne cykelhjelm i mere end én forstand, for den udtrykker både orden og god afdæmpet stil. For den mandlige cyklist er farven i den mørke del af spektret – mørk grå eller sort – mens kvinderne ofte foretrækker denne type hjelme i de lyse farver som for eksempel hvid, lilla eller lyserød. Blandt de yngre cyklister i skole- og uddannelsesalderen er en pæn cykelhjelm mere ovre i de stærkere pangfarver, hvor der virkelig er sat fart på farvesammensætningerne og smukke illustrationer på den glitrende hjelm i lakeret finish. 

Den pæne cykelhjelm afhænger af øjnene der ser 

Men der er ingen regler for, hvilken type hjelm, der kan karakteriseres som en pæn cykelhjelm. De fleste kan dog blive enige om, at der inden for de forskellige kategorier som sportshjelme, byhjelme, børne- og juniorhjelme og skaterhjelme både findes pæne, seje, sjove og søde hjelme til enhver smag og præference.  Husk altid at kontrollere det vigtigste, inden du køber cykelhjelmen, og det er jo, at det er en sikkerhedsgodkendt model, der lever op til den europæiske standard EN 1078. Det er også en god idé at undersøge hjelmens komfort, idet ingen gider cykl med en pæn cykelhjelm, der er ulidelig at have på hovedet, fordi remme og de indvendige puder ikke er i ordentlig kvalitet.