Moderne

Moden skifter fra år til år, og med moden skifter også det tøj og tilbehør, som vi klæder os i til hverdag og til fest. Du husker måske gulerodsbukserne i 1970’erne, de lange benvarmere i 1980’erne eller måske skovmandsskjorterne i 1990’erne – modetendenser, som alle går i sig selv igen og som et årti senere ser lidt latterligt ud, når vi kigger på fotografierne fra dengang. Det samme kan man sige om mange andre ting end bare det tøj, vi køber og er inspireret af. Det kan også være så forskellige ting som biler, mobiltelefoner, ferierejser – og cykelhjelme.

Moderne cykelhjelme har også altid været i høj kurs særligt i de senere år, hvor voksne danskere for alvor har fundet ud af, at en cykelhjelm er den sikreste form for udstyr, man kan tage med på cykelturen. Og ligesom med alle andre ting, der forandrer sig med modeluner og tid, så er den moderne cykelhjelm tilsvarende underlagt tendenserne.

Følg med tidens trends og vælg blandt moderne cykelhjelme

Tidligere var cykelhjelme ikke tænkt som et tilbehør folks individuelle påklædning og personlige stil. Hjelmen var kun designet til at tage imod et stød ved et styrt eller en ulykke, og det var de færreste der overvejede at designe egentlig moderne cykelhjelme. Men efterhånden indså producenterne, at mange folk lod cykelhjelmen hænge derhjemme, når de steg op på cyklen. Grunden var den simple, at cykelhjelmen simpelthen føltes dum, klodset og direkte irriterende at have på, så snart begyndte producenter over hele verden at overveje, hvad der skulle til, for at gøre cykelhjelmene mere moderne og tidssvarende i forhold til forbrugernes ønsker.

Mange vil nok sige i dag, at moderne cykelhjelme ikke er cykelhjelme, men nok snarere inspireret og designet til skaterne eller paraglidere. Skaterhjelmene er blevet utrolig populære blandt cykelfolket på grund af deres form, der dækker en større del af hovedet end cykelhjelmene gør. På skaterhjelmen er der heller ikke så mange ventilationshuller, og derfor gør det hjelmen mere velegnet til den moderigtige beboer i byerne. Skaterhjelmene glimrer også ved at være mere modige i designet, og hjelmene kan være særdeles spraglede, sjove, spændende eller bare mere pæne at se på.

Der er mange gode muligheder for at finde moderne cykelhjelme

De senere år har cykelhjelmene dog fulgt godt med på den front. Flere producenter har fulgt i samme spor som skaterhjelmene, så der er efterhånden blevet mange flere muligheder for at købe moderne cykelhjelme, der ikke bare ligner noget, som en professionel cykelrytter har på hovedet i de store cykelløb. Moderne cykelhjelme har i dag mere trend-sættende design, og grundfarverne er ikke længere bare hvid, sort eller grå. Både kvinder og mænd kan frit vælge mellem interessante cykelhjelme, der passer til enhver type garderobe og overtøj på vej til og fra arbejde, fritidsaktivitet eller uddannelse.