Hvordan virker Hövding cykelhjelm:

På denne side kan du finde alle de informationer der er værd at vide om Hövding 2.0.
Vi har forsøgt vidt muligt at besvare alle de spørgsmål der nu måtte opstå, som ejer af en Høvding cykelairbag.


Airbag teknologien har fundet frem til cyklisterne, med den smarte Hövding 2.0. Men hvordan virker sådan en cykelairbag egentligt?

Det har taget 7 år at udvikle Hövding airbaggen, og i tæt samarbejde med specialister indenfor flere områder og efter utallige crash-test, er Hövding kommet med en hjelm der både beskytter pande, tindinger, samt nakke. Hövding har bestemt fortjent den CE godkendelse den har.  

Hövding 2.0 - værd at vide


Hövding 2.0 består af en krave, med indbygget computer, sensorer, samt gaspatron. Computeren er programmeret til at reagere på ualmindelige bevægelser, som der f.eks, sker ved fald.

Formen på cykel airbaggen går ned i et v bagtil, nederst i v’et sidder computeren, samt patronen.


Hövding 2.0 er udelukket udviklet til bykørsel. Du kan derfor ikke anvende airbaggen til mere ekstreme cykel situationer, såsom en tur på MTB’en i skoven.

Yderligere informationer:

1. Når du får airbaggen skal den lades op. Med airbaggen følger et gult kabel, hvor der er et USB stik i den ene ende. Det gør at du kan oplade Hövding via din computer, eller smartphone oplader. Det er vigtigt at gøre opmærksom på at der kan være problemer med at lade Airbaggen, hvis du oplader den via en computer der har Windows 8, samt 8.1.

2. Ved opladning vil du kunne se at der er små lamper der blinker. Når alle lamper lyser, er den fuldt opladet og du kan tage den i brug.

3. Batteriets levetid er 10 timer, og det tager op til 3-4 timer at lade batteriet helt op.

4. Airbaggen vejer 635 g uden shell, hvilket jo er væsentligt mere end en “normal” cykelhjelm, men ikke så meget at det er generende. Inde i airbaggen sidder det en lille “krog” så du kan hænge airbaggen op på din knagerække.

5. Coveret der sidder på Hövding når du modtager den, er fremstillet af vandtæt stof, der yderligere er skidtafvisende. Hvis man på et tidspunkt ønsker sig et andet cover er det også muligt, da Hövding fremstiller et bredt udvalg af flotte, stilrene og farverige covers. Du kan se vores udvalg her - Hövding covers.

6. Coveret kan vaskes ved 40 grader. Følg gerne coverets makering, for den rette håndtering ved vask. Et godt fif er at bruge en vaskepose.


Sådan tændes airbaggen


I enden af cykel airbaggens lynlås finder du en rund knappe. Knappen trykker du ind i hullet, der er monteret i kraven, der sidder til højre for lynlåsen. Ligeså snart du har trykket knappen ind i hullet så den sidder fast, siger airbaggen en lyd og den er derefter tændt. 


VIGTIGT: Du må ALDRIG gå rundt med din cykel airbag tændt, det kan udløse den, og du vil derfor ikke have mulighed for at få dækket udgifterne. Hvis du går rundt med den tændt, registrerer sensorerne at der er unaturlige bevægelser, da det er bevægelser der ikke bliver foretaget på en cykel. Aktiver den først når du sidder på din cykel.Hvad sker der når Hövding aktiveres?


Som før nævnt sidder der i airbaggen en computer, der er sammenkoblet med ledninger, til de forskellige sensorer der sidder i airbaggen. Computeren er også tilkoblet en lille gasgenerator, som er den der gør at airbaggen kan pustes op.

Til computeren er tilkoblet et batteri, som er genopladelig.

Når sensorerne opfanger mærkværdige hurtige bevægelser der ikke, er normalt for kørsel på cykel, fortæller sensorene computeren at der sker noget uventet. Computeren aktiverer gaspatronen og aribaggen bliver blæst op, og omslutter dit hoved, for den bedste beskyttelse.

Alt dette sker på meget få millisekunder, så den når at blive udløst inden faldet sker.  

Nedenfor kan du se en video hvor airbaggen bliver udløst:

Hvordan skal jeg forholde mig til min cykel airbag når den er sprunget?


Skulle din airbag mod forventning udløse sig pga, fejl, skal du være velkommen til at skrive til os, så vi kan sende den til Hövding (virksomheden), så de via airbaggens computer, kan se hvor fejlen ligger. Computeren lagre informationer om dine bevægelser og de kan derfor se hvad der er sket da airbaggen er blevet udløst.

Må jeg smide min airbag ud i skraldespanden herhjemme?


Hvis airbaggen er udløst, eller slidt, eller at du på andenvis ikke længere ønsker at have din airbag, er det vigtigt at du ikke smider den ud i din egen skraldespand. Hvis din airbag ikke er blevet udløst, er gaspatronen stadig aktiv, og vil derfor stadig kunne springe. Det kan ved afbrænding af hverdags skrald være farligt.

Du skal køre den på genbrugspladsen, men først skal du skille din Hövding ad, for ikke alle dele af airbaggen må komme samme sted hen.

Hövding har lavet en meget detaljeret guide, der fortæller dig om hvordan du skal gøre når du skal have gjort din airbag klar til at blive kørt på genbrugspladsen.Guiden finder du i denne pdf fil - Genbrugsprocessen Hövding

Kilde: https://www.hovding.com/