Cykelhandsker

Cykelhandsker

Uanset om du cykler på job, er motionist, kører lange ture på landevejene eller kører på mountainbike i skoven, så vil du have stor glæde af et par gode cykelhandsker. Handsker giver et bedre greb om styret, så dine hænder ikke smutter eller glider, og så giver de god beskyttelse mod vind og vejr.

Cykelhandsker bruges både vinter og sommer. Dem med fingre er gode, når det er koldt, da de både holder dine hænder varme og beskytter dem imod slid fra styret (hård hud og vabler). Kører du BMX og Downhill MTB, er det ofte påkrævet, at kører med handsker med lange fingre året rundt for at opnå den bedst mulige beskyttelse. Når det er varmt er cykelhandsker uden fingre bedst, da de ikke skal varme, men kun beskytte imod slid.

Før du vælger cykelhandsker bør du overveje:

Skal de have stødpuder og støttezoner?
Mange cykelhandsker er designet med lækre stødpuder og støttezoner som dine hænder kan hvile på mellem hånden og styret. Det giver en mere behagelig oplevelse, og modvirker at dine hænder og fingre kommer til at sove.  Når du skal vælge puder, så kig efter puder af GEL.  De holder formen bedre end puder lavet af skum. Vær opmærksom på at paddingen skal være placeret korrekt i forhold til håndens mest følsomme områder (nervebaner). Det er ikke nødvendigvis de tykkeste puder, der giver den bedste komfort.

Hvordan er håndfladen?
Det er vigtigt at håndfladen på cykelhandsken er lavet i et skridsikkert og slidstærkt materiale. Gerne ruskind med silikone, da silikone har anti-glid effekt.

Hvilket materiale har overdelen på handsken?
Materialet på overdelen af handsken skal være både vind- og vandtæt, strækbart og åndbart. Lycra eller mesh fremstillet af microfiber er et godt materialevalg her. Undgå nylonmateriale, som har dårlig åndbarhed. Til vintercykelhandsken er Windstopper og Softshell materialer ideelt.

Hvordan er handskelukningen?
Langt de fleste modeller er designet med velcrolukning eller elastik, som gør det nemt at justere pasformen. Modellerne med elastisk og højere manchetter bruges af mange elitecykelryttere, som synes de er mere aerodynamisk og komfortabel.

Hvad med størrelse og pasform?
En cykelhandske skal sidde tæt. Dog må handsken ikke sidde for tæt mellem fingrene og stramme og genere. Og for at få den optimale fornemmelse af styret, må der ikke være for meget løst stof i håndfladen.

Af andre features, man kan overveje inde køb af cykelhandsker, kan f.eks. være Finger-aftræk. Det er nyttigt, når hænderne er fugtige. Handsker med de tynde snoretræk mellem fingrene er ikke lige holdbare i længden. De knækker ofte efter kort tids brug. Finger-aftræk der er fastsyet på indersiden af fingrene er langt mere holdbare.

Bruger du din smartphone, når du cykler findes der cykelhandser med punkter på fingerspidserne, som gør det muligt at betjene telefonen med handskerne på. Hvis du kører med cykelbriller er det

måske en god ide at overveje cykelhandsker med dupper af mikrofiber, så du kan fjerne dug fra brillerne mens du cykler