Guide: Vælg den bedste skaterhjelm [2022]

Når det kommer til sikkerhed, er det ikke nok at lade være med at cykle på motorvejen. Du skal også tage forholdsregler, selvom du cykler eller skater på cykelstien. En af de vigtigste dele af udstyret er hjelmen. I denne artikel guider vi dig til, hvordan du finder den bedste skaterhjelm til netop dine behov. Vi gennemgår 5 forskellige modeller fra populære mærker som Bell, Thousand, Hecto+ Vision, Nutcase og Giro.
Guide: Vælg den bedste skaterhjelm [2022]

Et must for skateren - og for cyklisten

Skaterhjelmen er blevet en nødvendighed for alle skatere. Uanset om du er amatør eller professionel, så er det vigtigt at have den rette beskyttelse på hovedet, når du skater. I denne guide vil vi gennemgå 5 forskellige skaterhjelme, som vi anbefaler dig at kigge nærmere på, hvis du overvejer at investere i en skaterhjelm.

Skaterhjelme er blevet populære blandt cyklister verden over, og det er ikke uden grund. Den klassiske cykelhjelm er ikke ligeså smart, spændende eller anderledes som skaterhjelmen. Skaterhjelmen er designet til at beskytte hovedet bedre, og de fås i mange forskellige farver og designs, så måske er en skaterhjelm i virkeligheden den bedste cykelhjelm til dine behov. Den kan for eksempel sagtens bruges som MTB hjelm.

Efter 1. januar 2022 skal man have cykelhjelm på el løbehjul, og derfor er det måske på tide, at få købt en el løbehjul hjelm til dig eller teenageren.

Bell Local skaterhjelm - Let og komfortabel allround hjelm

Bell Local er en super komfortabel skaterhjelm, som egner sig helt perfekt til både hverdagsbrug og skating. Det er en enestående allround hjelm, den har en vidunderlig pasform og mulighed for nem størrelsesjustering med nakkespændet. Her får du en dejlig skaterhjelm med lav vægt, god udluftning og bløde justerbare stropper, som ikke generer under kørslen. Den kommer i flere flotte farver; sort, hvid og flamingo-pink. Sikkerhedsgodkendt til både skating og cykling.

Thousand Epoch skaterhjelm - Luksushjelm i retrodesign

Thousand Epoch har et lækkert retro look og et moderne design. Kollektionen er inspireret af den enkelthed, der er i vintage motorhjelme. Hjelmen har en god pasform og en fast, støbt skygge. Den har behagelige, ECO-venlige, justerbare stropper og en let magnetlukning. Desuden har den det smarte PopLock-system, som Thousand er kendt for; det giver muligheden for at sætte hjelmen fast med din cykellås, når du parkerer.

Thousand Epoch kommer i mange forskellige retro-inspirerede farver, blandt andet rose gold, mint og sort. Der er et nakkespænde, som lader dig justere hjelmen.

Hecto+ Vision skaterhjelm - Høj sikkerhed og indbygget lys

Hecto+ Vision er en af de første cyklehjelme med indbygget lys både for og bag, der blev sikkerhedsgodkendt til det danske marked. Lyset kan ikke udgøre en erstatning for de lovpligtige cykellygter, men det gør dig mere synlig i trafikken, da andre trafikanter bedre kan se dig i mørket. Derudover får du et bedre orientering på cykelstien, når det er mørt. Da lyset kommer fra din pande, bliver der oplyst lige dér, hvor du ser hen (og det er selvfølgelig på cykelstien).

Hjelmen er udstyret med LED lygter, som er energieffektivt og derfor giver længere lysetid. En enkelt opladning giver dig helt op til 6 timers, og det burde være nok til selv de længste cykelture. Uanset hvilken farve Hecto+ Vision skaterhjelm du vælger, er hjelmen CE EN 1078 certificeret. Det garanterer, at hjelmen lever op til alle europæiske og danske sikkerhedsstandarder for cykelhjelme, så du er sikker på, at dit hoved er beskyttet, hvis uheldet skulle være ude.

Hecto+ Vision er desuden "Bedst i test" ved forbrugerrådet TÆNK's cykelhjelm test.

Giro Quarter FS skaterhjelm med MIPS-teknologi

Giro Quarter MIPS er en skaterhjelm, hvor du selv kan justere størrelse og pasform med de medfølgende komfortpuder, der endda er svedabsorberende. Hjelmen har justerbare remme og den revolutionerende MIPS-teknologi.

MIPS (Multi-directional Impact Protection System) er en ny og forbedret sikkerhedsteknologi, der mindsker risikoen for hovedskader ved hårde slag under fald. Men hjelmen beskytter ikke kun mod slag og stød; MIPS-teknologien er også med til at mindske risikoen for hjernerystelse.

Giro Quarter MIPS er også cykelhjelm bedst i test, så du kan være helt tryg ved at købe denne skaterhjelm.

Nutcase Little Nutty - Den perfekte skaterhjelm til børn

Pas godt på familiens mindste med skaterhjelme fra Nutcase. Nutcase Little Nutty kommer med indbygget MIPS-teknologi for at yde endnu bedre beskyttelse. Hjelmens pasform er udviklet specielt til børn og unge med fokus på at gøre hjelmen behagelig at have på. De farvestrålende hjelme er et oplagt valg, når du skal finde en skaterhjelm børn.

Nutcase's magnetiske hagespænde har næsten helt elimineret risikoen for at blive nappet under hagen (hvilket er et traume om cykelhjelm børn husker), og de justerbare stropper og nakkerem sikrer den perfekte pasform til små hoveder. Hjelmene kommer i et nærmest ubegrænset udvalg af flotte farver og morsomme mønstre, så der er noget for enhver smag.

Little Nutty er det sikre valg, når du leder efter en hjelm til ungerne eller en cykelhjelm baby; den er kåret som "bedst i test" hos forbrugerrådet TÆNK, så du er garanteret en skaterhjelm, der beskytter, som den skal.

Når du skal købe en skaterhjelm, er det vigtigt, at du finder den helt rigtige cykelhjelm størrelse, så hjelmen sidder rigtigt og beskytter rigtigt. Men hvordan skal en cykelhjelm sidde? Det er vigtigt at vide, når du skal finde den rigtige cykelhjelm børn størrelse.

Related products