Guide: Hvordan skal en cykelhjelm sidde?

Guide: Hvordan skal en cykelhjelm sidde?

Ved du rent faktisk, hvordan en cykelhjelm skal sidde? Mange sætter nemlig cykelhjelmen helt forkert, og det kan altså være et problem, når man tror, at man færdes sikkert i trafikken. Det er vigtigt, at både børn og voksne ved, hvordan de skal sætte deres cykelhjelm. Vi har derfor samlet en komplet guide til dig, der gerne vil være ekstra sikker på, at din cykelhjelm sidder, som den skal.

Sørg for at hjelmen dækker panden

Der er rigtig mange, der sætter sin cykelhjelm helt omme i nakken, således at panden er helt blottet og dermed udsat, hvis man skulle komme ud for et uheld. Hvis det skal være helt rigtigt, så skal hjelmen faktisk sidde, så den dækker både pande, nakke og tindinger. Hvis du er i tvivl om præcis hvordan, den skal sidde, er et godt trick at kigge på sig selv fra siden af. Hvis hjelmen sidder vandret, og der kun er to-tre centimeter mellem øjenbrynene og hjelmens forkant, så kan du være helt sikker på, at den sidder perfekt.

Det kan være en rigtig god idé lige at hjælpe dine børn med at sætte cykelhjelmen korrekt, så de er topsikrede i trafikken. Der findes masser af gode cykelhjelme til børn og endda cykelhjelme til baby, der giver de bedste forudsætninger for at færdes sikkert i trafikken.

Hjelmen må ikke sidde for løst

Hvis din hjelm er spændt for løst, kan du risikere, at den blot falder af i et trafikuheld. Hjelmen skulle helst gerne blive siddende på hovedet, så den beskytter din hovede mest muligt, hvis du skulle risikere at komme ud for et uheld. Det vil altså sige, at hjelmen skal indstilles og strammes så godt, at den ikke rutsjer rundt på hovedet. En god huskeregel er, at der kun må være plads til to fingre mellem hage og rem.

Shop ekstra sikre hjelme med MIPS-teknologi

Ønsker du dig en ekstra sikker hjelm, så bør du helt sikkert kigge efter hjelme med MIPS-teknologi. En MIPS cykelhjelm indeholder en ny og forbedret sikkerhedsteknologi, der ved hårde stød mindsker risikoen for hovedskader. Skaberne bag MIPS-teknologien undrede sig over, hvorfor de traditionelle cykelhjelme ikke havde fokus på de såkaldte “rotational forces”, som hjernen bliver ramt af ved cykeluheld. Det er blandt andet disse, der kan give ryttere alvorlige hjernerystelser.

MIPS er kort sagt et ekstra lag i hjelmen, som har et meget lavt friktionsniveau. Dette er med til at sikre, at hvis hjelmen lander i en skæv vinkel på jorden, vil MIPS-teknologien aflede noget af det stød, som ellers ville risikere at skade hjernen.


MIPS cykelhjelmene kan både fås som almindelig cykelhjelm, som hjelm til el løbehjul, som skaterhjelm og meget mere. Det er helt klart en god idé at investere i en god hjelm med MIPS. De fås både til børn og til voksne og kan klart anbefales, hvis du ønsker at være ekstra sikker i en uforudsigelig og hektisk trafik. Du kan shoppe et stort udvalg hos eCykelhjelm, og vi hjælper gerne med både størrelse og guider dig gerne til, hvordan du sætter din hjelm helt korrekt. Du kan også se vores størrelsesguide her.